Restauratør på Kulturøen er gået konkurs

Jan Hansen overtog restauranten på Kulturøen i sommeren 2008. Halvandet år senere opgiver han og medinvestorerne at drive restauranten.
Foto: Hans Østergaard

Restauratør på Kulturøen er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan Hansen og Michael Nissens kortvarige restaurant­eventyr kommer formentlig til at koste dem et par millioner kroner.

Middelfart: Restaurant Hr. Hansen på Kulturøen genåbner ikke efter juleferien. De to indehavere, Jan Hansen og Michael Nissen, har valgt at kaste håndklædet i ringen og lade stedet gå konkurs på begæring af de ansattes fagforening, fordi medarbejderne ikke har fået deres løn for december.

- Vi tror ikke, der er en fremtid for stedet, så vi vil ikke putte flere penge i det, siger Jan Hansen, der åbnede restauranten på Kulturøen 26. juni 2008 og havde sidste åbningsdag 20. december sidste år.

I løbet af de små 18 måneder kom Jan Hansen og Michael Nissen aldrig til at tjene penge på restauranten.

- Vi mangler cirka 25 procent i omsætning i sidste regnskabsår. Tiderne er ikke til at drive restaurant, siger Jan Hansen og nævner, at både erhvervskunder og private holder igen med at spise ude i disse krisetider.

Også huslejen på Kulturøen har presset driften. Selve lokalerne har kostet 58.000 kroner om måneden. Dertil kommer 10.000 kroner i fællesudgifter.

- Huslejen har været for høj i forhold til den omsætning, vi kunne generere, siger Jan Hansen og understreger, at udlejeren, Middelfart Sparekasse, ikke skal have skylden for konkursen.

- Det er bad timing. Vi løb ind i finanskrisen to måneder efter, vi åbnede, siger Jan Hansen, som ikke mener, han kunne have gjort noget anderledes. Finanskrisen er synderen.

- Jeg har været glad for stedet, og vi har haft glade og tilfredse kunder og kun fået ros, siger Hr. Hansen.

Sættes til leje

Restaurantens konkurs er den anden på stedet inden for to år. I februar 2008 gik restaurant Frøken Jensen konkurs.

Ifølge Claus Moser, underdirektør i Middelfart Sparekasse, bliver restauranten snarest muligt annonceret til leje. Alligevel kan der let gå flere måneder, før der atter laves mad i restauranten.

- Der kan hurtigt gå tre måneder, fra vi har en lejer, til der er klar til åbning, siger Claus Moser, som erkender, at tiden ikke er den bedste til at finde en ny lejer.

- Det er svært at låne penge, og markedet er trængt, siger han.

Claus Moser er ked af, at det heller ikke i andet forsøg blev en succes med restaurantdrift.

- Jeg betragter restauranten som Kulturøens livsnerve, siger han.
Fakta
Også huslejen på Kulturøen har presset driften. Selve lokalerne har kostet 58.000 kroner om måneden. Dertil kommer 10.000 kroner i fællesudgifter.

30 selskaber i ordrebogen

Hr. Hansens konkurs betyder også en vis usikkerhed for de cirka 30 selskaber, som er i ordrebogen for 2010.

- I det omfang, bobestyreren giver mig lov, vil jeg tage kontakt til dem, der har forudbestilt selskaberne, siger Jan Hansen.

Taberne på konkursen bliver - ud over Jan Hansen og Michael Nissen, der har sat op mod to millioner kroner til tilsammen, - primært Skat via manglende momsindbetaling, leverandører og bankforbindelsen Danske Bank.

De ansattes manglende løn dækkes af Lønmodtagernes Garantifond.

Restauratør på Kulturøen er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce