Hr. Hansen har sagt op 15. januar, men håber på sidste øjebliks-redning på møde med spare­kassen 28. december
Middelfart: Først var det Restaurant Frk. Jensen, og nu tyder meget på, at også afløseren, Hr. Hansen, må give op på Kulturøen.

Sparekassedirektør Claus Moser oplyser til Fyens Stifts­tidende, at restauratør Jan Hansen og partneren Michael Nissen, der står bag selskabet Hr. Hansen A/S, har opsagt lejemålet med virkning fra den 15. januar 2010.

Lokalerne ejes af Middelfart Sparekasse og Kvickly i form af Trekantens Ejendomsselskab A/S.

- Vi har været i dialog i fire måneder. I første omgang sænkede vi huslejen og tilbød at skære de to sale fra lejemålet. Det reducerede restaurantens udgifter med i hvert fald nogle hundrede tusinde kroner. Men hverken det eller efterfølgende forhandlinger om trappeleje eller en leje svarende til otte procent af omsætningen fik restauranten til at trække opsigelsen tilbage, siger Claus Moser, direktør i Middelfart Sparekasse.

Han er ked af udsigten til en tom restaurant på Kulturøen og havde i går ikke nogle nye lejere i baghånden.

Og det kan måske vise sig ikke at blive nødvendigt.

Håber på nyt møde

Forelagt oplysningen i går eftermiddag om opsigelsen siger Jan Hansen.

- Det er korrekt, men det er for at presse dem. Vi lukkede ned for julen som planlagt i mandags og vil gerne åbne igen den 7. januar, hvis vi kan blive enige om en ny lejekontrakt, siger Jan Hansen, der rykkede ind på Kulturøen for halvandet år siden.

Han vil nu tage kontakt til Middelfart Sparekasse den 28. december.

- Jeg kan jo ikke sige her i avisen, hvad vi går efter. Vi giver 58.000 kr. plus 10.000 kr. i fællesudgifter hver måned, og det handler om at få huslejen ned på et niveau, som gør driften rentabel. Det har de tilbud, vi hidtil har fået, ikke været, siger Jan Hansen.

Han svarer nej til spørgsmålet, om Hr. Hansen A/S er i så store vanskeligheder, at selskabet er gået i betalingsstandsning. Seneste regnskab, der blev afsluttet 30. september 2009, er endnu ikke offentliggjort.

Finanskrisen har ikke mindst kunnet mærkes på antallet af erhvervskunder hos spisestedet på Kulturøen. Den lokale restauratør oplyser, at omsætningen ligger 25 procent under budget i år.

Han planlægger et nyt koncept for driften, hvis parterne kan blive enige om en ny aftale. Claus Moser er forundret over Jan Hansens udmelding til avisen.

- Vi havde det sidste møde med Jan Hansen så sendt som i går, den 22. december. Jeg taler gerne med ham i næste uge, hvis det kan holde restauranten i drift. Men jeg føler, vi allerede har strakt os så langt, vi overhovedet kan, og indtil videre har jeg kun opsigelsen at rette mig efter, siger sparekassedirektøren.
  • Fyens Stiftstidende