Regning på vej til børnehus: Brandfolk rykkede to gange ud til falsk alarm i krybberum

Brandfolkene i Middelfart rykkede ud med det store skyts til en falsk brandalarm i børnehus i Middelfart. Arkivfoto: Mia Harm Madsen.

Regning på vej til børnehus: Brandfolk rykkede to gange ud til falsk alarm i krybberum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Automatiske brandalarmer sendte de lokale brandfolk på gaden. Samtidig advarer Trekantområdets Brandvæsen mod potentielle naturbrande, når man går i haven i påsken.

Middelfart/Nørre Aaby: Fredag rykkede Trekantområdets Brandvæsen flere gange ud til Børnehuset Kompasset på Kløvervej i Middelfart med det store skyts, da der var melding om brand.

Men holdet på omkring otte brandfolk og indsatsleder kunne begge gange vende retur relativt hurtigt uden at have rullet slangerne ud.

En fejl på en detektor i børnehusets krybberum er en mulig årsag til, at den automatiske brandalarm alarmerede brandvæsenet, fortæller indsatsleder Christina Fischer.

Hun uddyber, at brandfolkene kørte på udrykningen fra morgenstunden og ved middagstid.

- Vi kører med hele baduljen, fordi vi altid går ud fra, at når der kommer en alarm, at den også er rigtig, fortæller Christina Fischer.

- Men vi konstaterede, at der var en detektor i et krybberum, der lyste, uden der var røg. Så lederen af børnehuset fik fat i en servicetekniker, uddyber hun.

Indsatslederen oplyser, at børnehuset, der nylig er ombygget med nyt køkken og mere plads til vuggestuen, kan forvente en regning i omegnen af 7500 kroner for forgæves udrykning.

Det er prisen for én udrykning, og det er uklart, om børnehuset skal betale for begge udrykninger.

Christina Fischer fortæller, at brandvæsenet sender en regning, når der er fejl på anlæg, men ikke hvis man ved en fejl kommer til at trykke på brandalarmen.

Pas på ukrudtsbrænderen

Desuden gik også den automatiske brandalarm på Kongshøj Plejehjem i Nørre Aaby, hvor aftalen ifølge Christina Fischer er, at det i første omgang kun er indsatslederen, der rykker ud.

- Der var hverken blink eller noget. Det var stille og roligt, og vi fik resettet (genstartet, red.) anlægget, fortæller hun.

Derudover råder Trekantområdets Brandvæsen til, at man er påpasselig, når man arbejder i haven henover påsken, da der er risiko for naturbrande.

- Det er meget tørt derude lige nu, som der også bliver sagt i medierne, når folk skal have gjort i stand og ud med ukrudtsbrænderen. Heldigvis har vi indtil nu været forskånet hos os, men der er i hvert fald en potentiel risiko, siger Christina Fischer.

Regning på vej til børnehus: Brandfolk rykkede to gange ud til falsk alarm i krybberum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce