Punktum for varmesagen


Punktum for varmesagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPGIVET: Anken til landsretten er frafaldet af begge de dømte
MIDDELFART: Der er nu sat endeligt punktum for fjernvarmesagen i Middelfart. Vicepolitimester Else Sølling bekræfter, at både fjernvarmens tidligere direktør, Knud Warncke, og den tidligere formand, Troels Jakobsen, begge har frafaldet deres anke af dommene ved byretten i Middelfart til landsretten.

Den 26. april i år fastslog en domsmandsret i Middelfart, at det var misbrug af fjernvarmeforbrugernes penge, da de to daværende topfolk på Middelfart Fjernvarme i 2000 inviterede deres hustruer til Island på fjernvarmeforbrugernes regning. De blev derfor begge idømt fire måneders betinget fængsel og 60 dages samfundstjeneste, som på stedet blev anket til landsretten.

De to ægtepar tog til Island og præsterede efter en uge på vulkanøen udgiftsbilag for godt 82.000 kroner. Beløbet, der var anvendt til hotelophold, restaurationsbesøg og toldfrit indkøb af spiritus og cigaretter blev bogført som udgifter i forbindelse med en nordisk fjernvarmekonference i byen Akureyri. Hertil nåede middelfarterne imidlertid først frem, da konferencen var slut.

- Vi mangler nu blot at få sagen tilbage fra landsretten, siger Else Sølling.

Med frafaldet af begge de dømte fjernvarmefolks anke står domsmandsrettens kendelse således ved magt, og tilbage er kun forrettelsen af den samfundstjeneste, der er indeholdt i dommene.

Dommen for mandatsvig fik umiddelbart efter Troels Jakobsen til at afslutte 37 års ansættelse ved politiet. Den tidligere formand for Middelfart Fjernvarme søgte to dage efter rettens kendelse sin afsked hos politimesteren i Varde. Efter 25 års ansættelse ved Middelfart Politi var Troels Jakobsen siden i fjor ansat i en såkaldt seniorstiling i Billund Lufthavn.

Flig for flig

Fjernvarmesagen begyndte at rulle, da Fyens Stiftstidende efter et opsigtsvækkende oplæg til, at formanden Troels Jakobsen uden opslag af stillingen skulle efterfølge Knud Warncke i direktørstolen, begyndte at grave i udgiftsbilag, der kunne sættes kraftige spørgsmålstegn ved.

Første mystiske bilag var et redigeringsanlæg beregnet til redigering af videooptagelser, som var faktureret som udstyr til termofotografering. Videoredigeringsudstyret befandt sig på bestyrelsesformanden, Troels Jakobsens, adresse.

Flig for flig er udgiftsforholdene på varmecentralen efterfølgende blevet afdækket, så det også førte til politianmeldelse fra en forbruger og dermed den retssag, der nu er sat punktum for.

Punktum for varmesagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce