Psykiatrisk Samling har fået lov til at benytte tunnelsystemet i Teglgårdsparken

Middelfart: Der venter gæsterne på Psykiatrisk Museum i Teglgårdsparken en unik, underjordisk oplevelse, når den kommende modernisering af stedet er færdig om nogle år. Det ligger fast efter, at Teglgårdsparkens Grundejerforening nu har givet museet grønt lys til at benytte det én kilometer lange tunnelsystem 2,5 meter under vejføringen i parken.

- Tunnelerne forbinder en række af bygningerne fra det gamle psykiatriske hospital i Teglgårdsparken og er i sig selv et fantastisk bygningsværk. Men vi har ikke noget at bruge dem til, og kan museet bruge dem, er det kun godt, siger formanden for Teglgårdsparkens Grundejerforening Lars Hougaard.

Lys og lyd under jorden

Museumsinspektør Maiken Nørup forestiller sig forskellige zoner under jorden med projektorformidling på tunnelvæggene suppleret med lyd og film. Om turene bliver med guide, eller publikum får lov at gå på egen hånd og ledes på vej af lysende information i lofter og på vægge, ligger ikke fast.

- Vi har hele tiden håbet på, at tunnelerne kunne tænkes ind i den kommende udvikling af musset, når vi overtager hele Teglgårdsparken 17 om et år. Og nu skal vi til at kigge mere konkret på, hvordan det kan ske, siger Maiken Nørup, og nævner, at største udfordring med at benytte tunnelerne bliver kulden og fugten under jorden.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.