Privat børnehave er udskudt


Privat børnehave er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen får ikke i første omgang privat hjælp til at passe børnehavebørn.

AULBY: Middelfart Kommuen skal ikke regne med hjælp fra private til at få passet den bunke børnehavebørn, der ikke er plads til i kommunens nuværende børnehaver.

Planerne om en privat børnehave for området Aulby, Kustrup og Vejlby er om ikke skrinlagt, så i hvert fald udsat på ubestemt tid.

Det fortæller Regitze Tilma, der er med i den arbejdsgruppe, der har knoklet for at få en institution på benene.

Drømmen var, at de første børn skulle lukkes ind allerede til august i år.

- Det bliver ikke til noget. Vi var faktisk langt i vinter og havde fundet et muligt sted, hvor vi kunne være. Men det faldt, fordi vi ikke kunne blive enige om længden på lejekontrakten. Personen, vi forhandlede med, ønskede kun at leje stedet ud for et år ad gangen, og det er ikke holdbart, hvis man skal starte en børnehave, siger Regitze Tilma.

Hun er byrådsmedlem for Venstre og medlem af Børn, Unge- og Fritidsudvalget, men arbejdet med børnehaven i Aulby sker som privatperson.

Regitze Tilma tør ikke længere sætte tidshorisont på en privat børnehave i området, men selv om planerne har fået et skud for boven, er de på ingen måde droppet.

- Børnehaven kommer, og når vi først har fundet det rigtige sted, kommer det også til at gå hurtigt. Men det er et egnet sted, vi stadig leder efter, siger hun.

Initiativgruppen på tre er udvidet med et enkelt medlem i håbet om at et bredere netværk kan være med til at finde stedet, hvor børnehaven skal ligge.

- Vi har fået meget stor, lokal opbakning til det her projekt, og det giver os mod på at fortsætte arbejdet, siger Regitze Tilma.

Også nej i Brenderup

Heller ikke kommunens pasnignsproblemer i Brenderup, får den privat hjælp til at løse nu og her.

Brenderup Realskole har opgivet planerne.

- Det er for tungt at arbejde med, siger skoleleder Poul Strandgaard, der dog kan fortælle, at en gruppe forældre arbejder med at få stablet en privat børnehave på benene.

En af dem er Lars Christensen, som dog kan fortælle, at forældregruppen ikke nået længere end de allerførste indledende øvelser.

Formanden for kommunens Børn-, Unge- og Fritidsudvalg, Søren Illum Nielsen (S), havde gerne set en privat børnehave i Aulby.

Han kunne i gårsdagens avis fortælle, at en ny, kommunal institution vil se dagens lys i løbet af et år eller to.

- Vi hilser private initiativer velkommen, men vi kan bare ikke vente på dem. Vi har en pasningsgaranti, der skal overholdes, siger han.

Privat børnehave er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce