Glasurmester Morten Løbner Espersen løb afsted med Annie & Otto Johs. Detlefs' Keramikpris, der blev uddelt på keramikmuseet Clay lørdag. Med prisen følger 100.000 kroner.

Morten Løbner Espersen kunne ikke blot glæde sig over den enorme anerkendelse, men også over 100.000 kroner, da Annie & Otto Johs. Detlefs' Keramikpris lørdag blev uddelt på Clay Keramikmuseum i Middelfart.

Morten Løbner Espersens værker kan ses på adskillige danske og internationale museer og er i øjeblikket også repræsenteret på Clay i forbindelse med udstillingen "Store formater - kloge hænder".

Clay-direktør Pia Wirnfeldt pegede på, at Morten Løbner Epsersen er en pionér inden for arbejdet med glasurer.

- Morten Løbner Espersen bør ikke mindst anerkendes for sin pionérindsats inden for arbejdet med glasurenes stoflige virkning. Noget, som mange yngre keramikere er optaget af i dag, lød begrundelsen fra Pia Wirnfeldt, der sammen med keramiker Peder Rasmussen havde peget på Morten Løbner Espersen som en værdig modtager af prisen.

Rejselegat til pottemager

Prisregnen stoppede dog ikke med Morten Løbner Espersen. Gurli Elbækgaard blev således tildelt et rejselegat på 50.000 kroner, der kan bruges til udvide de keramiske horisonter endnu mere.

- Gurli Elbækgaard har forstået at udvide og revitalisere pottemageriet, og hendes keramiske stel fungerer perfekt i samspil med den nye nordiske madkultur, sagde Pia Wirnfeldt med henvisning til, at Gurli Elbækgaards kopper, kender, vaser og tallerkner blandt andet bliver brugt på nogle af landets mest eksklusive restauranter.

  • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

    Af:

    Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.