Prisfest: Skrillingeskolen vinder to ud af seks priser

Elev Kristian Jensen og lærer Lonnie Laugaard Rasmussen, der er med i projekterne, studerer et par detaljer. Foto: Middelfart Kommune.

Prisfest: Skrillingeskolen vinder to ud af seks priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrillingeskolen tog to af seks priser for internationale projekter

Skrillinge: Specialskolen Skrillingeskolen i Middelfart forstår sig på det internationale og har netop vundet to ud af de seks priser, som Undervisningsministeriet har uddelt til skoler for internationale skoleprojekter.

Der er tale om såkaldte eTwinning-priser, fordi projekterne iværksættes på den online læringsplatform eTwinning, fremgår det af en pressemeddelelse fra Middelfart Kommune.

Skolen har vundet priserne for projekterne "Vis mig dit fuglehus" og "Cultural Identity." Fuglehusprojektet går ud på, at Skrillingeskolen og skoler i syv andre lande producerer masser af fuglehuse - på Skrillingeskolen skal der laves 87. Skolerne deler undervejs billeder af fuglehusene med hinanden og fortæller for eksempel om de forskellige landes lokale fugleliv. Kristian Jensen er en af de elever, der har arbejdet på fuglehusene. - Jeg kan godt lide at arbejde med træ, men det skal helst være med maskiner. Ikke kun håndkraft - så tager det alt for lang tid. Og så er det meget fedt at have vundet, når der var mere end 250 projekter med, siger han i pressemeddelelsen.

Det danske mindretal

Skolens andet præmierede projekt, "Cultural Identity", er et samarbejde med en skole for det danske mindretal i Nordtyskland og handler om kulturel udveksling.

De seks priser er udvalgt blandt 254 kandidater, hvor der både er almene folkeskoler og specialskoler som Skrillingeskolen iblandt. For Skrillingeskolen har det været vigtigt at inkludere alle skolens elever. - Vi har en klasse med multihandicappede, og de kan selvfølgelig ikke bygge fuglehusene selv, men så er der andre elever, der har gjort det, og så har klassen lavet fingermaling på dem, fortæller lærer Lonnie Laugaard Rasmussen. I år er det tredje gang, at eTwinning-priserne bliver uddelt, og Skrillingeskolen er den første til at vinde mere end én af de seks.

- Vores elever har også brug for den internationale dimension, og vi kan mærke, det gør dem stolte og motiverede, siger skoleleder Karin Munk i pressemeddelelsen. /EXP

Prisfest: Skrillingeskolen vinder to ud af seks priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce