Pres på dagtilbud: Kommunen udvider med vuggestuepladser

Grafik: Mikkel Damsgård-Petersen

Pres på dagtilbud: Kommunen udvider med vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnetallet stiger, og der er en mangel på dagplejere, samtidig med at efterspørgslen på vuggestueplader er stigende. Derfor har kommunen valgt at oprette 28 nye vuggestuepladser i Strib og Middelfart.

Strib/Middelfart: Middelfart Kommune er langt hen ad vejen fortsat en dagplejekommune, hvor hovedparten af kommunens mindste passes hos en dagplejer. Men en kombination af mangel på dagplejere, et højere børnetal og en stigende efterspørgsel på vuggestuepladser i særligt Middelfart by og Strib betyder, at kommunen nu øger vuggestuepladserne med 28 i de to byer.

Således har Børn-, Kultur- og Fritidsudvalget godkendt at omdanne en del af den gamle sfo Stjernehuset i Strib til vuggestue med 10 pladser og inddrage Dagplejens legestuer i børnehusene Kompasset og Chili til at oprette henholdsvis 10 og otte nye vuggestuepladser i Middelfart by.

- Vi forsøger at imødekomme et ønske fra borgerne om flere vuggestuepladser og et ønske om at finde flere pasningsmuligheder for børnene, så de får et bredt udvalg af det, de efterspørger. Det er så ikke altid, at det lykkes. Men vi forsøger, siger Lars Vigsø (S), der er udvalgsformand.

Det har ikke været muligt for kommunen at lave en præcis optælling af, hvor mange familier bosat i postnummer 5500, der har fået afslag på en vuggestueplads, men pladsanvisningen vurderer, at cirka 80 procent af dem, som ønsker en vuggestueplads, får afslag.

Glad for dagplejen

Ifølge kommunens dagtilbudschef, Grete Berggren, så er det dog ikke alle, der fastholder deres ønske om en plads i vuggestue derefter.

- Vi oplever, at når forældre skriver deres børn op til pasning, og deres førsteprioriteret er en vuggestueplads, men de ikke kan få en plads, så bliver de rigtig nok ved med at stå på venteliste til én, mens deres barn i mellemtiden er startet i dagpleje. Men når vi så ringer op til dem efter nogle måneder og siger, at nu er der en vuggestueplads ledig, så vil de rent faktisk gerne beholde deres dagpleje. Så det er ikke sådan, at vi oplever, at dagplejen ikke er populær, understreger dagtilbudschefen.

Hun fortæller samtidig, at det ikke kun er i byerne inden for postnummer 5500, at man oplever en stigende interesse for vuggestuepladserne. Det ses over hele kommunen - ja faktisk i hele landet.

- Og vi er opmærksom på, at det, vi har set i Strib og Middelfart, også kan blive aktuelt i andre områder i kommunen, hvorfor vi regner med at se på disse områder hen over efteråret, forklarer dagtilbudschefen.

Pres på dagtilbud: Kommunen udvider med vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce