Polsk tyvebande afsløret

Vicekriminalinspektør Kirsten Fischer fremviser nogle af de tyvekoster, som blev fundet på et lejet værelse i Middelfart. Fire polakker er anholdt i sagen. FOTO: HANS ØSTERGAARD

Polsk tyvebande afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FANGST: Politiet fandt masser af tyvekoster i lejet værelse i Middelfart

MIDDELFART: Et mislykket butikstyveri så langt væk som i Slagelse blev direkte årsag til, at Middelfart Politi mandag kunne afsløre et regulært lager af tyvekoster - klar til at blive eksporteret til det sorte marked i Østeuropa.

To mænd og to kvinder, alle fra Polen, er varetægtsfængslet i sagen. De mange tyvekoster, som nu er i politiets varetægt, blev fundet på et værelse, som polakkerne havde lejet hos en såkaldt Bed &Breakfast-udlejer i Middelfart.

De fire polakker blev anholdt allerede fredag, da de forsøgte at begå et butikstyveri i Slagelse. Metoden, de anvendte, er velkendt og betegnes af politiet som en form for tricktyveri, der ofte anvendes af østeuropæiske tyvebander på togt i Danmark. Mens et par af tyvebandens medlemmer afleder de butiksansattes opmærksomhed, lister de andre lige så stille rundt og tager for sig af varerne.

Men i Slagelse gik det galt for den polske tyvebande. Tyveriet blev opdaget, og politiet blev tilkaldt. Selv om de hævdede, at de netop var ankommet til Danmark som turister, blev de alle fire varetægtsfængslet i 14 dage. Slagelse Politi vidste da intet om de mange tyvekoster, som lå skjult i Middelfart.

Hen over weekenden begyndte udlejeren i Middelfart at undre sig over, at de fire polakker tilsyneladende var sporløst forsvundet. Så han kontaktede Middelfart Politi.

Da en politipatrulje mandag ville undersøge værelset for spor efter de forsvundne polakker, mødte der betjentene et overraskende syn.

Værelset bugnede af helt nye varer i ubrudte emballager. Ikke et kæmpe sortiment af forskellige varer - men derimod et betragteligt lager inden for få udvalgte produkter som for eksempel Gilette barberblade, printerpatroner og Playstationspil.

Politiet anslår, at varerne er stjålet i større butikscentre, hvor udbuddet er stort, og derefter bragt til Middelfart.

- Men de kan jo også have været inde i mange butikker og stjålet mindre partier ad gangen, anfører vicekriminalinspektør Kirsten Fischer.

Forbindelsen til de fire, som blev anholdt i Slagelse, stod klart. De fires tasker med personlige ejendele og papirer befandt sig nemlig også på værelset. Derfor er fangsten fra værelset nu sendt videre til Slagelse Politi, som forbereder sagen mod de fire.

Det vides ikke, hvor længe de har opholdt sig Danmark. Værelset i Middelfart lejede de søndag den 14. marts

Polsk tyvebande afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce