Politikere, tal endelig


Politikere, tal endelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Weiss-Pedersen fra De Konservative sendte i weekenden en bandbulle ud mod sine byrådskolleger for at være for åbenmundede i forbindelse med forhandlingerne om det kommende års budget i Middelfart Kommune.

"Der er tradition for i Middelfart Kommune, at tingene forhandles på plads internt. Derefter kan vi gå til offentligheden og fremlægge resultatet og få tæsk eller ros."

Sagde han.

Det kan næppe komme som noget chok, at vi som avis er lodret uenige i den betragtning. Faktisk er det sådan en sætning, hvor hvert eneste ord skærer dybt i hjertet.

For det er jo netop i den politiske proces - før den endelige beslutning er taget - at vi som vælgere og borgere har en mulighed for dels at forstå baggrunden for de svære beslutninger, politikerne skal tage. Og dels kan få en smule indflydelse.

Demokrati er en svær størrelse. Man vælger sine politikere, og det er herefter deres ansvar at forvalte ens stemme i den politiske beslutningsproces, indtil der igen er valg - og man som borger kan bedømme indsatsen og udøve sin demokratiske ret i stemmeboksen.

Men er det i virkeligheden ikke en temmelig gammeldags måde at anskue demokratiet på?

Hvis nærdemokratiet og det kommunale projekt skal have nogen som helst fremtid, så er netop dialogen da måden at engagere os som borgere på. Vi lever i et kommunikations-samfund, hvor vejen fra politiker til vælger på en måde er blevet kortere end nogensinde via internettet og de elektroniske medier.

Det skal da udnyttes.

Vi vil vide, hvad vi har købt med vores stemmer, og derfor er det ikke bare befriende, men ganske enkelt ret og rimeligt, at vi undervejs kan få besked om, hvilke mærkesager de forskellige partier går ind i forhandlingerne med.

Og når politikerne i byrådet oven i købet har en sag som mulig lukning af dagcenteret i Brenderup - og er enige om, at det ikke skal ske - så er det da velgørende, at man melder det ud, så pulsen i lokalområdet kan komme ned på et normalt niveau igen.

Hvem der så "tager æren" - tjah, det må de selv slås med i byrådet.

Men den åbne dialog - også under budgetforhandlingerne - den vil vi ikke undvære. Hverken som avis eller som borgere.

Så tal, byrødder. Tal!

Politikere, tal endelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce