Politikere afliver butikscenter

Politikerne mener, et butikscenter vil ødelægge bymidten og bakker i stedet op om Living Developments forslag om et højhus på den nuværende rådhusgrund, hvis økonomien kan hænge sammen.

Politikere afliver butikscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til højhus i mindst 10 etager i bymidten, hvis politikerne beslutter at flytte rådhuset ud af byen

MIDDELFART: Politikerne har ikke tænkt sig at følge anbefalingerne i den nye analyse af detailhandlen i Middelfart og opføre et stort butikscenter i midtbyen. I stedet for et butikscenter på den nuværende rådhusgrund er der udsigt til en blanding af boliger, butikker og erhverv. Blandt andet i form af et højhus på mindst 10 etager.

Analysegruppens forslag om et center på 10.000 kvadratmeter centralt placeret i midtbyen ville ellers blive opfyldt af det projekt, Lillebæltgruppen har lavet sammen med Kvickly og Middelfart Sparekasse.

- Det er udmærket, at vi nu har fået analyseret tingene igennem. Men det får ikke Venstre til at ændre synspunkt. Lillebæltgruppens forslag er skudt over målet.

- Et så stort center vil kræve uanede mængder af ekstra p-pladser, og det har de ikke taget højde for i projektet. I forvejen kæmper de handlende med manglen på p-pladser i byen. Desuden vil Lillebæltgruppen med deres forslag skabe store trafikale problemer ved at skære Østergade over. Vi har holdt flere møder med dem, men de har hver gang holdt fast i, at det er nødvendigt at bygge centret sammen med Kvickly. Og det vil simpelthen ødelægge infrastrukturen i byen, som i forvejen ikke har for mange indfaldsveje, siger Venstres borgmesterkandidat, Niels Bebe, der samtidig tror, at et center vil kvæle handelslivet i gågaden.

Han mener desuden, at folk fortsat vil tage til de helt store centre i Odense og Kolding, selvom der kommer et mindre et i Middelfart.

Men hvad vil Venstre så anbefale?

- Vi går efter en kombination af boliger, erhverv og butikker. Det, mener vi, bedst opfyldes af projektet fra Living Development. Og vi er villige til at gå i luften for at sikre økonomien. For os gør det ikke noget, vi får boliger i 12-15 etager på rådhusgrunden, siger Niels Bebe.

Bred enighed

Ifølge ham er der bred politisk opbakning bag et nyt højhus i byen.

Den konservative Morten Weiss-Pedersen er da heller ikke sen til at fremhæve Living Development.

- Jeg tror også, at et butikscenter vil være godt for byen. Men det er jo ikke sikkert, at Lillebæltgruppens tilbud er konkurrencedygtigt i forhold til, hvad de andre vil give for grunden. Og jeg har ikke noget imod forslaget fra Living Development om at gå op i 10-11 etager. Det vil være godt at få et flot, højt vartegn i denne del af byen. Og det siger jo sig selv, at for hver etage, den nye udvikler får lov at bygge, jo mere kan de give kommunen for grunden, siger Morten Weiss-Pedersen.

Borgmester Steen Dahlstrøm afviser at sætte navn på Socialdemokraternes favoritprojekt. Men partiet vil ikke være med til at lukke Østergade, som Lillebæltsgruppens butikscenter indebærer.

- Du får mig ikke til at sige, hvilket projekt vi peger på, hvis rådhuset flytter ud. Men jeg kan sige, at der er fuldkommen politisk enighed i byrådet om, hvilket af de fire projekter vi foretrækker, siger Steen Dahlstrøm.

Politikere afliver butikscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce