Politikere: Gynækologdom er grotesk

Om et år er der intet der forhindrer den dømte gynækolog i at bede helt unge piger lægge benene i stigbøjlerne.

Politikere: Gynækologdom er grotesk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dom over gynækolog fra Middelfart bliver en sag på Christiansborg. Fire sundhedsordførere vil have svar på, hvorfor han kun skal holde sig fra at undersøge børn i et år, fortæller Fyens Stiftstidende fredag.

Om et år findes der ét sted i det danske samfund, hvor en dømt 57-årig gynækolog fra Middelfart må arbejde med børn:
Det er i hans praksis.

Alle andre steder vil det lovpligtige tjek af hans børneattest forhindre, at han bliver spejderleder og eller skolepedel.

Den 57-årige gynækolog fik tirsdag 60 dages fængsel ved landsretten for at befamle sin ene steddatter fra hun var 14 år, og for at lave skjulte videooptagelser af sin anden 17-årige steddatter - bl.a. mens hun gik i bad.

Oven i dommen kom en begrænset fratagelse på et år af retten til at lave gynækologiske undersøgelser af patienter under 18 år. Og fordi forseelserne foregik uden for hans praksis, så kan han frit undersøge børn, når året er gået.

Retten sikrede heller ikke, at han får nogle former for behandling, der vil kunne sandsynliggøre, at han om et år er bedre i stand til at modstå fristelser.

- Han er ikke anderledes om et år, når han ikke skal have behandling, siger psykolog i Red Barnet Kuno Sørensen til Fyens Stiftstidende.

- Den her et-årige fratagelse er meget mærkværdig og står bare og blafrer uden, at der er nogen form for opfølgning på det, siger han.

Sundhedsordførererne fra SF, DF, K og S undrer sig også og bruger udtryk som ”grotesk”, ”det skal stoppes” og ”jeg ville ikke sende mine børn derhen”.

- Det er et klart paradoks, som Sundhedsstyrelsen bør forholde sig til. Vi skal jo have den samlende lovgivning til at trække i samme retning, siger Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne.

Men det vil Sundhedssstyrelsen ikke. I et skriftligt svar fra Anne Mette Dons, chef for patientsikkerhed, forklarer hun, at fordi gynækologens forseelser er foregået uden for hans praksis, så foreligger der ingen grund til at kigge på hans autorisation.

Alle fire sundhedsordfører vil nu rejse spørgsmålet for regeringen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag.

Politikere: Gynækologdom er grotesk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce