Politiker: Kommunens notat skævvrider virkeligheden

- Jeg noterede mig, at det var godt, at udviklingen med færre penge så ud til at være vendt. Det, kan jeg jo så forstå nu, ikke var tilfældet. Arkivfoto

Politiker: Kommunens notat skævvrider virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Weiss Pedersen (K), som sammen med resten af byrådet fik at vide, at kommunen bruger flere penge på ældre, undrer sig over, at kommunen ikke har reguleret for inflation. Gør man det, har kommunen nemlig brugt færre penge.

Nordvestfyn: I et notat fremførte Middelfart Kommune op til kommunalvalget, at der de seneste fire år var brugt flere penge per ældre borger.

Men kommunen havde ikke taget højde for inflation, og det blev ikke fortalt i notatet. I 2017-kroner, reguleret for pris- og lønudvikling, er der i perioden faktisk brugt færre penge.

Da Morten Weiss-Pedersen (K) ligesom resten af byrådet fik notatet tilsendt den 13. november, var han først godt tilfreds med, at det så ud til, at der ikke længere var faldende udgifter til de ældre.

- Jeg noterede mig, at det var da godt, at udviklingen med færre penge så ud til at være vendt, men det har jo ikke været tilfældet, kan jeg høre nu, fordi man har brugt løbende priser. Så det har jo givet et skævvredet billede af virkeligheden, siger Morten Weiss-Pedersen, som blandt andet gik til valg på holdningen, at der var blevet skåret for meget i ældreområdet.

- Jeg ser det her som en skævert, der er kommet op til overfladen, med de løbende priser frem for de faste priser. Det må vi lære af, så vi ikke romantiserer virkeligheden, for den er jo et stykke hen ad vejen blevet romantiseret på den her måde.
Morten Weiss-Pedersen, byrådsmedlem De Konservative.

Romantiseret virkelighed

Udgifterne er i faste priser faldet med 1,2 procent i stedet for at være steget med 3,7 procent, som det skrives i notatet. Det er jo få procentpoint, så betyder forskellen overhovedet det store?

- Lige meget hvad er de faldende udgifter nogenlunde stagneret, så det er jo godt. Men der er en principiel forskel i, om vi har brugt flere eller færre penge. Så jeg vil da tage det op, hvor jeg kan, at vi fremover sikrer, at vi altså bruger faste priser til at vise en udvikling i vores udgifter, siger Morten Weiss-Pedersen, som ikke tror, der er tale om et bevidst forsøg på at vildlede byrådet.

- Jeg har ingen fantasi til at forestille mig, det skulle være andet end en fejl i udregningen. Det er gode og redelige folk, vi har som embedsmænd. Jeg ser det her som en skævert, der er kommet op til overfladen, med de løbende priser frem for de faste. Det må vi lære af, så vi ikke romantiserer virkeligheden, for den er jo et stykke hen ad vejen blevet romantiseret på den her måde, siger Morten Weiss Pedersen.

Politiker: Kommunens notat skævvrider virkeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce