10.000 løbere og afspærrede veje vil uden tvivl skabe kaos. Men politiet opfordrer folk til at bære over med lidt kaos
Det er ikke kun de 10.000 løbere, der i morgen skal ud på noget af en opgave, når de skal løbe de 21,097 kilometer så de kan skrive et gennemført halvmaraton på deres løbs-cv. 

Fyns Politi, der sammen med politihjemmeværnet skal sørge for, at alt trafik forløber som det skal i forbindelse med Lillebælt Halvmarathon, håber, at det hele kommer til at forløbe uden problemer.

Afspærringer og parkeringsforhold

Hessgade, Algade Knorregade, Brogade, Søndergade, Havnegade samt Kongebrovej er spærret for al ind- og udkørsel lørdag den 2. maj i tidsrummet mellem klokken 11 og 18.
Der er mulighed for at parkere sin bil på Fynsvej/Mandal Allé og på Færøvej ved Lillebæltshallen.
Ved disse to p-pladser kører der shuttlebusser til startområdet ved havnen.
Busserne kører fra klokken 10.30 til 13.30 og tilbage til parkeringspladserne igen fra klokken 16.30 til klokken 19.30.

- Det er vores opgave at der bliver så lidt problemer som muligt. Men når man spærrer veje af, så vil der altid opstå en lidt kaotisk stemning. Også selv om beboerne er blevet advaret i god tid. Så der kommer sikkert også til at opstå lidt småproblemer rundt omkring, siger Hans Jørgen Larsen, der er politiets indsatsleder i morgen.

Men selv om Hans Jørgen Larsen forudser problemer med beboere på de afspærrede gader, der skal ud midt i løbet, så forventer han, at man undgår sidste års problemer på Den Nye Lillebæltsbro, når løbsfeltet kun skal over Den Gamle Lillebæltsbro.

- Når Den nye Lillebæltsbro er åben hele dagen, så er der slet ikke så stor risiko for trafikprop, som der var sidste år. Men vi er naturligvis klar, hvis der alligevel skulle opstå problemer, siger han.

Men selv om motorvejen er åben for trafik i begge retninger, så kunne man forestille sig, at det store felt, der er vokset med 2500 løbere, kunne volde politiet problemer.

Men det mener Hans Jørgen Hansen ikke.

- Helt overordnet betyder det ikke noget for os, at løbet er vokset med 2500 løbere. Hvis det havde haft en omfattende betydning, havde vi ikke givet tilladelse til det, forklarer Hans Jørgen Larsen, der helt generelt forudser en lørdag eftermiddag uden de helt store problemer.

Han har dog en venlig, men bestemt henstilling til både borgere og trafikanter.

- Når der er så stor en event i Middelfart, så håber jeg, at folk bærer over med, at deres vej er spærret i en kort periode, mens der bliver løbet. Det bør borgerne kunne leve med. Og så vil jeg opfordre folk til at acceptere de parkeringsforbud, der er rundt omkring i byen, siger han.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Datoen for næste halvmaraton ligger fast

Datoen for næste halvmaraton ligger fast

Ikke flere løbsnumre til halvmaraton

Ikke flere løbsnumre til halvmaraton

Løbsarrangør kan ikke love et nyt løb

Løbsarrangør kan ikke love et nyt løb