Kvinde stjal kande på keramikmuseet Clay, men overvågningskameraerne optog tyveriet

Middelfart: En kvinde blev fanget af overvågningskameraerne på keramikmuseet Clay i Middelfart, da hun i sidste uge stjal en kande fra den nyåbnede udstilling med keramik af Hans og Birgitte Börjeson.

Ifølge Preben Skytthe, der er politiassistent hos lokalpolitiet i Middelfart, er billederne af tyven så gode, at politiet er overbevist om, at hvis billederne bliver offentliggjort, vil kvinden blive genkendt.

- Der er fantastisk god videovervågning på stedet, så vi har klokkeklare billeder af den mistænkte. Vi kender hende bare ikke lige, siger Preben Skytthe, der gerne vil undgå at bringe billederne og opfordrer derfor kvinden til at henvende sig til politiet.

For at understrege, hvor gode billederne er, kommer Preben Skytthe med dette signalement af kvinden:

Dansk kvinde, mellem 60 og 70 år, gråt hår, mørke, firkantede briller, mørke sko eller støvler, mørke eller sorte bukser, en stribet trøje, en laksefarvet eller lyserød trøje, et lysegrønt halstørklæde, og så bærer hun en ring på venstre ringfinger.

- For hendes egen skyld kan hun lige så godt rette henvendelse til os, siger Preben Skytthe.

Tyveriet skete onsdag 3. februar klokken 14 - blot få dage efter, at den nye særudstilling med keramik af Hans og Birgitte Börjeson åbnede.

Museumsdirektør Pia Wirnfeldt håber ikke, at tyveriet frister andre til at gøre det samme.

Kandens værdi

- Alt hvad hun har foretaget rundt omkring på museet, har vi tydelig dokumentation af. Man kan ikke gå herind og lave noget, uden at vi har det sort på hvidt i HD-kvalitet, siger Pia Wirnfeldt.

Kanden repræsenterer ifølge Pia Wirnfeldt en værdi af 1200 kroner.

- Genstande af så en lille værdi sætter vi ikke bag glas. Vi vil gerne have, at folk skal have en god oplevelse af værkerne, siger Pia Wirnfeldt.

Lokalpolitiet kan træffes på 114.

Af Henrik Juel Skovrider

hesk@fyens.dkx

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.