Politi siger nej til triatlon: Uvist om halvmaraton må krydse Lillebælt næste år

Ti gange er der løbet Lillebælt Halvmarathon, og otte af løbene har været henover den Gl. Lillebæltsbro. Nu er det uvist, om løbet overhovedet kommer til at krydse bæltet næste år. Arkivfoto: Hans Henrik Østergaard

Politi siger nej til triatlon: Uvist om halvmaraton må krydse Lillebælt næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om Lillebælt Halvmarathon får lov at løbe over Gl. Lillebæltsbro er usikkert, efter Fredericia City Triatlon har fået afslag på at cykle over broen.

Middelfart: Det er ikke skrevet i sten, at løberne til Lillebælt Halvmarathon må krydse Lillebælt igen 5. maj næste år.

Sydøstjyllands Politi har nemlig sagt nej til, at Fredericia City Triatlon må cykle over den Gl. Lillebæltsbro i begyndelsen af september i år. Politiet gav afslag med begrundelsen, at Gl. Lillebæltsbro skulle kunne holdes åben i tilfælde af uheld på den nye bro. Nu er spørgsmålet, om Lillebælt Halvmarathon får lov at krydse broen, eller om politiet giver afslag med samme begrundelse.

Det har fredag ikke været muligt at få en udtalelse fra Sydøstjyllands Politi, og endnu ved løbslederen for Lillebælt Halvmarathon heller ikke, hvilken vej tommelfingeren vender hos politiet.

- Jeg har ikke gjort mere, end at jeg har ansøgt Vejdirektoratet om, at vi igen kan benytte broen (Gl. Lillebæltsbro, red.), og så er jeg gået på ferie. Vi har stadig ikke hørt noget nyt om ansøgningen, fortæller Mads Stryhn.

 

Har alternative ruter i ærmet

Han er dog på nuværende tidspunkt fortrøstningsfuld.

- Jeg tager det med oprejst pande og arbejder selvfølgelig videre på, at vi skal over den gamle Lillebæltsbro. Det har vi været otte gange, uden at det har skabt problemer. Får vi et afslag, har vi alternative ruter, vi kan benytte, siger Mads Stryhn.

Indtil der ligger en afgørelse, ønsker han ikke at fortælle, på hvilken side af Lillebælt der så skal løbes.

I maj i år fejrede Lillebælt Halvmarathon deres tiende løb ved at lade løberuten gå over den Ny Lillebæltsbro i stedet for den gamle. Efterfølgende var der kritik fra bilister, fordi de kom til at holde i timelange køer, blandt andet på grund af et uheld i Fredericia, mens løbere krydsede broen.

Efterfølgende har Vejdirektoratet meldt ud, at det ikke længere vil give tilladelse til den slags begivenheder på den Ny Lillebæltsbro. Det har derfor fra løbslederens side været planen, at man igen skulle over den gamle bro. En plan, som altså endnu er uvis.

Politi siger nej til triatlon: Uvist om halvmaraton må krydse Lillebælt næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce