Plejehjem sættes til salg


Plejehjem sættes til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Diakonhjem flytter fra Strandvejen og bygger et nyt og større plejehjem i Middelfart

MIDDELFART: Efter længere tids overvejelser om enten at bygge nyt på den eksisterende adresse eller finde en ny placering i området har bestyrelsen for Danske Diakonhjem nu besluttet at sætte Strandvejens Plejehjem i Middelfart til salg. Samtidig går man på jagt efter en ledig grund i området med plads til at bygge et nyt og større plejehjem.

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, skal i næste uge have et møde med et par ejendomsmæglere for at få prissat plejehjemmet på den 4500 kvadratmeter store udsigtsgrund ud til Lillebælt.

Det er de utidssvarende arbejdsforhold på det gamle plejehjem, som tvinger Danske Diakonhjem til at flytte. Strandvejens Plejehjem lever i øjeblikket på lånt tid med sin anden dispensation fra Arbejdstilsynet, og der skal formentlig en tredje til, når den eksisterende udløber ved årsskiftet.

- Jeg tror, Arbejdstilsynet vil se velvilligt på os, når vi inden længe kan præsentere en færdig køreplan, der viser, at et nyt og tidssvarende byggeri vil stå klart om halvandet år, siger Emil Tang.

Plads til 36 beboere

Danske Diakonhjem regner med at skulle investere omkring 40 millioner kroner i et nyt plejehjem med plads til 36 beboere. Dertil kommer udgiften til en grund.

90 procent af hjemmets beboere kommer i dag fra den gamle Middelfart Kommune. Derfor vil man gerne blive i området.

- Vi er på kig efter en bynær grund i Middelfart eller Strib og har blandt andet set på Abelonelund-udstykningen i Strib, siger Emil Tang, der allerhelst ville have opført et nyt hjem på den nuværende adresse.

Men det har ikke været økonomisk muligt.

Af hensyn til det offentlige tilskud må danske Diakonhjem maksimalt bygge for 18.000 kroner pr. kvadratmeter. Det har gjort det umuligt at købe dyr nabojord til, som var nødvendigt for at udvide kapaciteten fra de nuværende 28 pladser til 36 pladser.

- Og vi er simpelthen tvunget til at udvide volumen for at få en rentabel drift. Det kræver f.eks. to nattevagter til både 28 og 36 beboere. En nattevagt koster 800.000 kroner om året, forklarer Emil Tang.

Sjælen skal med

Plejehjemsleder Bente Kampmann var også helst blevet, men håber at den særlige sjæl på Strandvejen vil overleve på et nyt sted.

- Vi er kendte for vores nærværende omgang med beboerne. Vi har for eksempel ingen personalestue, de ansatte holder deres pauser sammen med beboerne. Men jeg kan godt se de økonomiske realiteter, og så må det være vores opgave at skabe et godt miljø på det nye plejehjem, siger Bente Kampmann.

Plejehjem sættes til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce