Piger med sex i hovedet

Unge pigers identitet og sex var temaet, da producer Stine Hamburger og instruktør Christina Rosendahl viste deres nye ungdomsfilm for Tøsegruppen i Middelfart Ungdomsskole. privatfoto

Piger med sex i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TØSESNAK: Unge piger snakkede drenge og følelser med filminstruktør

MIDDELFART: Drenge, følelser, fester og sex rumsterer rundt i hovederne på pigerne omkring 14 år.

Onsdag aften var disse meget private emner omdrejningspunktet i Middelfart Ungdomsskoles Tøsegruppe. Omkring 40 piger i alderen 13-15 år var samlet til film- og foredragsaften i Cafeen.

De meget private ting, der foregår under de lange blonde, røde, sorte eller brune lokker, er absolut ikke noget, pigerne har lyst at snakke med mor og far om. Det gav flere af pigerne klart udtryk for. Men i selskab med veninderne og to seje filmtøser fra København var der ingen grænser for, hvad der kunne snakkes om.

Instruktør Christina Rosendahl og producer Stine Hamburger viste først deres nye ungdomsfilm, der handler om at føle sig for lille og have sex i hovedet. Bagefter blev blandt andet spørgsmål om, hvornår man er klar til at dyrke sex, forskellen på drenge og piger og sms som erstatning for kærestebreve berørt.

14-årig køber dildo

Filmen "Fucking 14" handler om 14-årige Cecilie, der køber en dildo for at vise sig for veninden, fantaserer om sex med søsterens kæreste og sniger sig til gymnasiefest på trods af farens forbud. Men da det kommer til stykket, har hun slet ikke lyst til at have sex.

Kortfilmen faldt i god jord hos de mange teenagepiger. Malene Pedersen og Guri Poulsen, der går i 8. klasse på Hyllehøj Skole, synes bestemt, det er en god og meget realistisk film. Der er flere aspekter, de sagtens kan genkende fra deres eget liv som 14-årig i en tid, hvor unge bombarderes med seksuelle signaler gennem moden, musikvideoer, film, internet og blade.

- Det med, at man ikke har lyst til at snakke med sine forældre om den slags, kan jeg godt genkende, siger Malene Pedersen, mens veninden nikker.

- Jeg kan også genkende det med, at man tænker, at man er klar til alle de ting. Men det er man nok alligevel ikke, siger Guri Poulsen.

Snakken om filmens temaer om sex og identitet gjorde mange af de snakkesalige piger lidt tavse. Men det var kun et godt tegn, mente filmmagerne.

- Hvis de indbyrdes får en god dialog, så har filmen gjort sit. Det vigtigste er, at de har en god oplevelse, siger Stine Hamburger.

Ungdomsfilmen er Christina Rosendahl og Stine Hamburgers afgangsfilm fra den alternative filmuddannelse, Super16. Ideen er, at Fucking 14 skal bruges som led i seksualundervisningen både i folkeskolen og i ungdomsklubber. Derfor vil de gerne rejse mere rundt med deres film og foredrag.

Foredraget for Middelfart Ungdomsklubs Tøsegruppe var blot filmtøsernes andet foredrag med filmen.

Piger med sex i hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce