Pibe i knibe uden stivelse


Pibe i knibe uden stivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: Et hendøende erhverv blev demonstreret på Lillebælt-Værftet i går, da Anna Andresen fra Ribe viste, hvordan pibning af en præstekrave skal foretages. Det er en længere proces - temmelig nøjagtigt fem kvarter, varer det - at se et stykke stof blive forvandlet til et fint stykke håndværk. Og let er det bestemt heller ikke, og udviklingen har ikke gjort det lettere.

- Der er jo ikke nogen, der stiver flipper og kraver mere. Jeg ved snart ikke, hvorfra jeg skal få risstivelsen, som er nødvendig til proccessen, siger Anna Andresen.

Hun har en enkelt pose tilbage, købt på apoteket. Når den er brugt op, kan det være slut.

Anna Andresen fra Ribe fortæller selv, at hun som gift med en præst begyndte at interessere sig for præstekraver, der skulle vaskes og "pibes" op. Hun anvender en meget gammel teknik med opvarmning af pibejernene med gas . Og der blev gjort store øjne i går, da publikum under søndagens åbent hus-arrangement med flere arbejdende kunsthåndværkere passerede forbi hendes arbejdsplads.

Det har været en absolut succes for venneforeningen bag Lillebælt-Værftet, at den i fjor flyttede disse arrangementer fra lørdag til sønmdag.

- Det er som om søndagen, når weekendhandelen er overstået om lørdagen, giver publikum langt bedre mulighed for at slappe af for eksempel med en rundgang på værftet, siger formand for værftets venneforening, Preben Kjærbøl.

Også næstformand Asta Friis-Pedersen, kan fortælle om en stor interesse hos kunsthåndværkere for at komme og vise deres færdigheder på værftet.

- Fra en snes stykker tidligere er vi nu oppe på 60 hvoraf flere er fra Sjælland, siger Asta Friis-Pedersen.

Der er åbent hus på værftet med arbejdende stande hver søndag til og med den 12. september.

Pibe i knibe uden stivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce