Perfekt at være patient i Middelfart

Ventetiden var stort set ikke eksisterende, da Malene Guldmann Amelung tirsdag opsøgte skadeklilnikken med et beskadiget knæ.
Foto: Peter Leth-Larsen

Perfekt at være patient i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukningen af skadeklinikken i Middelfart er en meget dårlig ide, mener Malene Guldmann Amelung, der netop er blevet behandlet

Mosegård: Under to timer.

Længere tid gik der ikke, fra Malene Guldmann Amelung i tirsdags forlod hjemmet i Mosegård ved Ejby, før hun igen var hjemme.

I den mellemliggende periode nåede hun at blive tilset af vagtlægen og komme under behandling af en kyndig sygeplejerske på Middelfart Sygehus.

- Havde jeg været nødt til at tage til OUH eller Kolding, var jeg kommet til at sidde og vente i flere timer. Det har jeg prøvet før, fortæller Malene Guldmann Amelung, der kom til skade med sit højre knæ, da hun faldt i en vandpyt med is på bunden.

Foruden de smerter, som er forbundet med uheldet, smerter det hende også som almindelig patient, hvis skadeklinikken ender med at måtte lukke, som sparekataloget fra Region Syddanmark lægger op til.

Hendes erfaring er, at det er noget nær perfekt at være patient på det lokale skadecenter.

Hun har besøgt stedet flere gange. Blandt andet også i forbindelse med, at hendes børn har haft behov for akut behandling, og hver gang har indtrykket været det samme:

Klinikken er garant for en hurtig, fleksibel og direkte service, som større hospitalsenheder som i Odense og Kolding ikke kan hamle op med. I det hele taget en brugervenlighed, der strækker sig langt og som blandt andet også altid indbefatter ledige parkeringspladser tæt ved døren. Hvilket kan synes som en detalje, men som ikke er det, når man står i en akut situation.

Når Malene Guldmann Amelung ikke lige hopper rundt derhjemme på krykker, arbejder hun som socialrådgiver, og hun er ikke i tvivl om, at en lukning af skadeklinikken vil gå hårdest ud over de svageste borgere.

Afstanden en hindring

Dem, som ingen bil har. Dem, som af økonomiske årsager bliver nødt til at tænke sig om en ekstra gang, inden de bruger penge på offentlige transportmidler.

- Gennem mit arbejde har jeg eksempler på mennesker, der allerede i dag undlader at tage af sted for at blive behandlet, selv om de burde. Men de har simpelt hen ikke råd, og den situation bliver i hvert fald ikke bedre, hvis de fremover skal til at tage tog og bus for at komme til Kolding eller Odense. Afstanden vil gøre, at nogle vil afholde sig fra at opsøge hjælp.

Malene Guldmann Amelung har vanskeligt ved at forestille sig, at behandling af de skader, som skadeklinikken typisk tager sig af, vil blive bedre af at blive flyttet til en større hospitalsenhed.

Hendes oplevelse er, at personalet og de relevante hjælpemidler, som blandt andet indbefatter røgtenudstyr, er helt på højde med, hvad man finder andre steder.

I hendes aktuelle tilfælde fik hun straks støttebind på knæet, hun blev udstyret med krykker og blev sendt hjem med vejledning til, hvordan hun skulle forholde sig til skaden, der sandsynligvis "bare" er et forvredet knæ.

Perfekt at være patient i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce