Parkering kostede omsætning

Sådan så Østergades østlige ende ud, mens der ellers var godt gang i aftenudsalget i den anden ende af handelsstrøget torsdag aften.
Foto: Hans Østergaard

Parkering kostede omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af mennesker til aftenudsalg i Middelfart - men ikke i Østergades østlige ende, der var åben for biler

MIDDELFART: Torsdagens Open by Night-udsalg i Middelfart trak rigtig mange mennesker til byens handelsstrøg. Men ikke alle butikker fik lige meget ud af det.

Mylderet af indkøbslystne mennesker bevægede sig i begge retninger fra Torvet, gennem gågaden og videre ud i Østergade - hvor det stort set stoppede ved Kappelsbjergvej.

Når der er aftenudsalg i Middelfart, omdannes hele Østergade normalt til gågade. Men i år gjaldt det kun en del af gaden. Den østlige ende - fra Odensevej til Kappelsbjergvej - var stadig åben for biltrafik.

- Det har helt klart haft omkostninger for de butikker, som ligger i den ende af Østergade. De har kunnet mærke det. Selv om der da også kom folk derop, siger citychef Hanne Grønberg fra Middelfart Handel.

Det var Middelfart Handel selv, der besluttede at holde den østlige ende af Østergade åben for biler. Handelsforeningen frygtede, at man ellers ville ende med bilkaos i midtbyen, fordi folk ikke kunne finde steder at parkere.

Og også set i bakspejlet mener citychefen, at handelsforeningen gjorde det rigtige - selv om det altså gik ud over nogle af dens egne medlemmer.

- Det var den rigtige beslutning, vi traf. Problemet var, at vi ville have lukket trafikken ude fra p-pladserne bag rådhuset, hvis vi have spærret hele Østergade, siger Hanne Grønberg.

Parkeringsproblematikken opstod, fordi renoveringen af Torvet har trukket ud. Der blev der ikke adgang til p-pladserne ved rådhuset via Grønnegade og Havngade, fordi Torvet var spærret.

Torve-arbejdet afsluttes efter planen midt i august, og derfor håber citychefen, at parkeringsproblemet ikke vil opstå igen.

- Det her er forhåbentlig en engangs-foreteelse. Næste år satser vi på at lukke hele Østergade igen og lave aktiviteter i den østlige ende også. Faktisk satser jeg på, at vi lukker hele Østergade til julemarkedet. Ellers ved jeg ikke, hvor vi skal have alle de boder, siger Hanne Grønberg, der ellers er godt tilfreds med aftenudsalget.

- Jeg har været rundt i mange af butikkerne, og de fleste var rigtig godt tilfredse. Der var rigtig mange mennesker i byen, og der var en rigtig god stemning, siger hun.

Parkering kostede omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce