På vikinge-visit fra Tyskland


På vikinge-visit fra Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: - Vi er skam fredelige nok. Vi er ikke på røvertogt. Det eneste, vi kommer efter, er for at dele den fælles skibshistoriske arv, vi har, og så for at have det hyggeligt med ligesindede danske skibsentusiaster.

Gerd Büker fra Flensborg trækker på smilebåndet, mens han taler. Han er "høvding" for de godt 30 tyske sejlere fordelt i ni skibe, som i går lagde til i Middelfart.

Her var de i aftes gæster på Lillebælt-Værftet hos Middelfart Smakkelaug, som senest med de nye jollehuse værner om den skibshistoriske tradition i Lillebælt, og derfor er et oplagt mål for foreningen "Freunde des Gaffelriggs".

Foreningen er grundlagt i 1973 og kan sammenlignes med Træskibsejernes Sammenslutning herhjemme. Men den tyske forening er en mere løs sammenslutning af både- og skibsejere, sejlere og sympatisører af traditionelt riggede sejlskibe uanset fartøjets størrelse. Der er således ikke tale om nogen egentlig forening i henhold til tysk lov. Der findes nemlig ikke formelt medlemskab, og der er heller ingen bestyrelse. Indbyrdes kontakter etableres gennem foreningens blad "Piekfall" og under regelmæssige sammenkomster som for eksempel under "Rumregatta" på Flensborg Fjord i maj og den traditionelle "Rhinplatte-rundfart" på Elben om efteråret.

Men denne sommer har en gruppe under ledelse af Gerd Büker, der samtidig er næstformand for de tyske museumshavne, bestemt sig for at sejle i vikingernes kølvand med start i Slesvig eller Hedeby - eller som det hed helt tilbage i vikingetiden - Haithabu.

Fra Middelfart går turen via Samsø og Sjællands Odde til Roskilde Fjord og vikingeskibene ved Lejre. Herfra er det muligt at tage på besøg i Nationalmuseets vikingeafdeling, inden der er fri sejlads hjem for de enkelte deltagere.

I aftes hyggede de tyske sejlere sig på Lillebælt-Værftet i det ene af de to jollehuse sammen med smakkelauget og med grillpølse og skibsøl.

På vikinge-visit fra Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce