På vej mod nye horisonter

Thomas Frederiksen og Rasmus Rønne sidder i beskedne lokaler lige nu. Men Waterway Shipping har succes, og så snart, de har fundet et større sted, er de klar til at rykke.
Foto: Hans Østergaard

På vej mod nye horisonter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To-mands- firmaet Waterway Shipping bygger på ren iværksætter-flid - og nu er rammerne ved at sprænges

MIDDELFART: Hvis Waterway Shipping på Strandvejen lyder som dyre biler og store hjørnekontorer, så er det ikke helt ved siden af.

For dels ligger virksomheden meget tæt på milliard-firmaet Dan Bunkering, og dels må man som iværksætter sælge sig lidt dyrt i det store Europa - og det med bilerne og de større kontorer kommer måske også en gang for 32-årige Thomas Frederiksen og hans syv år yngre ansatte, Rasmus Rønne.

Men lige nu finder vi dem på Strandvejen 2G via en undselig opgang, der mest af alt lugter lidt hengemt. På 1. salen er der imidlertid gang i telefonsamtalerne på både engelsk og tysk, når det tre år gamle firma er i gang med at finde skibe til forskellige laster - og omvendt. For i et lille kontor, hvor den konstante summen fra pc'ernes blæsere lægger baggrundsstøjen til de mange samtaler, er Thomas Frederiksen godt i gang med at skabe sig et livsværk. Som skibsmægler tog han chancen for tre år siden og startede virksomheden i sin garage i hjemmet i Kauslunde.

- Jeg var på iværksætterkursus hos Middelfart Erhvervscenter, og efter et år i garagen, rykkede vi herud. Samtidig kom Rasmus til, fortæller Thomas Frederiksen, der har stor opbakning fra kæresten Line Larsen, der selv er ud af en iværksætter-familie.

- Det er jo helt afgørende, at hun forstår, hvorfor jeg nogle gange går på kontoret klokken otte om aftenen i stedet for at sætte mig ned for at se en film, siger han.

Parret har en søn på tre år.

Stærk mentor

Thomas Frederiksen har gjort god brug af såvel de netværk, erhvervscenteret har koblet ham på, som den mentor, han har fået i Niels Jørgen Christiansen fra Middelfart Business House.

- Det er helt fantastisk, hvad jeg har fået ud af de ting. Niels Jørgen Christiansen har en stor erfaring, og han åbner vores horisonter, siger Thomas Frederiksen.

Han synes, Middelfart er et godt sted at være iværksætter.

Ikke mindst på grund af beliggenheden.

- Vi er jo til at komme til for folk - og lige for en shipping-virksomhed er det jo perfekt at ligge så tæt på en stor havn som Fredericia, siger han.

Billedet af en hårdtslidende iværksætter, der må gå for lud og koldt vand, kender Thomas Frederiksen da heller ikke meget til. Han har tjent penge fra dag ét, og så snart lejligheden byder sig, er han klar til at rykke firmaet i større lokaler og ansætte et par mand mere.

- Jeg har ingen ambitioner om at blive et nyt Dan Bunkering. Kan vi få fire-fem mand ansat, vil jeg være glad, siger Thomas Frederiksen.

Rasmus Rønne nikker. Han er for nylig gjort til direktør for sit eget søster-firma, som har fået navnet Waterway Chartering.

- Så nu er Rasmus også blevet iværksætter. I vores branche er der mangel på folk, og at give medejerskab er en god måde at holde fast i medarbejderne på. Det giver jo også en ekstra motivation, siger Thomas Frederiksen.

Der tydeligvis er på vej mod nye horisonter.

På vej mod nye horisonter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce