På tur i mosens stille fryd

Frank Uhrenholt har i samarbejde med Middelfart Kommune og Dansk Naturfredningsforening åbnet for offentlig adgang til en del sine godt 600 hektar store jordbesiddelser ved Håre. Det blev i går markeret med borgmestertale og kaffe i det grønne.
Foto: Peter Leth-Larsen

På tur i mosens stille fryd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturprojektet ved Håre Mose og Brende Mølle Å var velbesøgt, da det blev indviet i går

HÅRE MOSE: Selv om støvet rejste sig fra vandrende fødder og nok forstyrrede en næbbet fætter eller to, så var der både fuglefløjt og susen i trætoppene, da naturprojektet ved Håre Mose og Brende Mølle Å i går blev indviet.

Siden januar har der været arbejdet på at genoprette naturområdet, der ellers har været ganske groet til i pilekrat og dermed ufremkommeligt for mennesker.

Projektet er et såkaldt "grønt partnerskabsprojekt" mellem Middelfart Kommune, skovejer Frank Uhrenholt og Danmarks Naturfredningsforening - og delvist finansieret af penge fra staten via miljømilliarden.

Stierne omkring Håre Bjerge og Brende Ådal er med projektet forlænget med 1,8 kilometer, og som formanden for Miljø- og Forsyningsudvalget i Middelfart Kommune, Ove Andersen (S), sagde det under kaffepausen i det grønne:

- Det er altså et rigtigt godt sted at tage børnebørnene med hen, hvis de trænger til at blive kølet lidt ned. De sover godt bagefter.

At området er for både børn og voksne beviste børnehaven Mariehønen. De var nemlig på den årlige udflugt til området, og de benyttede lejligheden til lige at få et par bevingede ord med på vejen fra borgmester Steen Dahlstrøm (S), der holdt indvielsestalen.

- Det er et af de fineste skovområder i Middelfart Kommune, og blot halvandet år inde i kommunens levetid kan vi nu åbne en sådan naturperle, sagde han blandt andet til de fremmødte - hvilket var ganske mange.

Omkring 50 personer i alt.

Håre Mose har været delvist afvandet og har gennem mange år været helt tilgroet med pilekrat.

Uhrenholt og jagten

- Det har været et stort arbejde siden januar, hvor vi begyndte. Jeg har ikke timetallet gjort op endnu, men Frank Uhrenholts folk har lagt mange timer i projektet, sagde Jens Christensen, der er biolog i Middelfart Kommune.

Også ejeren af området, Frank Uhrenholt, var glad for projektet.

- Vi har købt jord op i området de seneste 25 år. Vi har nok købt fra 30 forskellige lodsejere. Det betyder, at vi ejer 660 hektar herude, og i dag kan vi åbne op for 20 hektar, som udelukkende er til dem, der holder af naturen, sagde han.

- Men jeg vil samtidig gerne sige til dem, der kommer til at bruge stedet, at lige så vel som vi gerne vil respektere miljøet, så skal brugerne af stedet også respektere, at vi som ejere har nogle interesser. Der bliver drevet en kontrolleret jagt herude, og de to ting kan sagtens gå hånd i hånd. Det er jo et meget rigt dyreliv, der er opstået, efter at vi har fået åbnet op for nogle af områderne, sagde han.

Danmarks Naturfredningsforening har planer om at bruge det ny-inviede område til guidede ture, så man kan få den optimale naturoplevelse ud af turen gennem området.

På tur i mosens stille fryd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce