På rundrejse efter asyl


På rundrejse efter asyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDELFART: En 38-årig somalier, hans kone og fire børn skal på tirsdag følges tilbage til Holland af dansk politi. Familien skal til Holland, fordi det er det første europæiske land, de havde kontakt med myndighederne.

Retten i Middelfart afgjorde i går, at manden skal varetægtsfængsles indtil udrejse kan ske. Der er bestilt flybilletter til familien og de fire betjente, der skal følge dem, til tirsdag morgen, men for en sikkerheds skyld blev varetægtsfængslingen fastsat til 14 dage, hvis flyet af en eller anden grund bliver aflyst.

Kone og børn er indkvarteret på asylcentret indtil afrejse.

Somalieren ville ikke frivilligt rejse tilbage til Holland, fordi han frygter, de hollandske myndigheder vil sende ham hjem i stedet for at give asyl.

Han fortalte i retten, at han og familien er blevet smuglet til Europa om bord på et skib. Holland var kun en mellemstation, da han ønskede at komme videre til Sverige.

Her kunne han dog ikke opnå asyl, hvorfor familien drog videre til Danmark, hvor den meldte sig i Sandholmlejren.

Han var meget uforstående overfor at skulle sendes tilbage til Holland, når han ikke har begået noget kriminelt, men reglerne er klare på området: asylansøgere skal sendes tilbage til det land, de først ankom til.

På rundrejse efter asyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce