Overvågning stopper hærværk

Østre Skole i Middelfart kan sagtens mærke effekten af den videoovervågning, der skal holde cykeltyve og hærværksfolk væk, siger skoleinspektør Poul Anthoniussen. Foto Hans Østergaard

Overvågning stopper hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler og fritidsklubber i Middelfart Kommune kan tydeligt mærke effekten af videoovervågning

Når overvågningskameraer holder et vågent øje med skolegårde og bygninger, så fordufter indbrudstyve og folk, der er ude på hærværkstogt.

Det er i hvert fald det, forsikringsadministrator og risikorådgiver Erling Bohsen fra Middelfart Kommune kan konkludere et år efter, politikerne i kommunen sagde ja til, at videoovervåge de skoler og institutioner, der var klar til selv at finansiere det halve af projektet.

- Det er helt sikkert en succes, siger Erling Bohsen.

Flere kommer til

Indtil videre har syv skoler, en fritidsklub og et ældrecenter i Middelfart Kommune fået kameraer op at hænge. Og flere er på vej.

- Vi forventer at få overvågning op fire steder i kommunen inden for en overskuelig fremtid, siger Erling Bohsen.

Et af de steder, der formentligt skal overvåges af et ukendt antal kameraer, er Børnehaven Merianvej, der sidste fredag havde besøg af ubudne gæster, der hev træer op, smadrede flasker og efterlod sig et værre rod.

- Det er spændende med Merianvej. Hvis de vælger at få overvågning, bliver de den første børnehave i kommunen. Så det går den rigtige vej, forklarer Erling Bohsen.

Skilte, lys og kamera

Og det er da også, i følge Erling Bohsen, vigtigt at få så mange institutioner overvåget.

For erfaringen viser, at en stor del af de folk, der enten har planer om at bryde ind eller lave hærværk, bliver skræmt af videoovervågningen.

Og selv om Erling Bohsen ikke vil fortælle, hvor mange kameraer der holder øje med hver skole, så er man ikke i tvivl om, at kameraene er der.

- Der skal være skilte, der fortæller, at her er der overvågning. Og det skræmmer altså folk, så de ikke laver ballade, forklarer Erling Bohsen.

Erfaringen viser dog, at nogle indbrudstyve og hærvæksfolk søger andre steder, hvis de støder ind i en skole, der er overvåget.

Da Fredericia for et par år siden indførte videoovervågning på skolerne, kunne man konstatere, at der skete flere ulovligheder her i byen.

- Derfor vil vi jo gerne have så mange som muligt med, så de ikke har nogle steder, hvor de kan lave ballade, siger han, men understreger også, at eksemplet med Fredericia viser, at det nytter at videoovervåge.

- Vi kan jo se, at det virkede for Fredericia.

- Tyvene og ballademagerne blev jo skræmt af kamerarene, siger han.

Nyt alarmtiltag

Selv om det endnu er langtfra alle kommunens skoler og institutioner, der er videoovervåget, så har Erling Bohsen allerede nu planer for, hvad næste skridt i kampen mod indbrud og hærværk skal være.

- Vi skal have hentet tilbud på, hvad det koster at blive koblet til brandvæsenets alarmsystem i Fredericia. Der er døgnbemanding, så hvis der går en alarm, kan de guide politiet, så de kan pågribe tyven, forklarer Erling Bohsen.

Overvågning stopper hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce