Overskud på 43 millioner kroner i det kommunale regnskab

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) glæder sig over, at det kommunale regnskab for 2017 viser et driftoverskud på 43 millioner kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Overskud på 43 millioner kroner i det kommunale regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succes med at få flere flygtninge, kontanthjælpsmodtagere og øvrige ledige ud på arbejdsmarkedet har en gunstig virkning på det kommunale regnskab i Middelfart Kommune.

Middelfart: Det kommunale regnskab for 2017 viser et driftsoverskud på 43 millioner kroner.

- Et godt regnskab, kalder borgmester Johannes Lundsfryd (S) det.

Den primære årsag til overskuddet er, at der er kommet flere i arbejde og dermed også flere skatteindtægter samtidig med, at der er brugt færre penge til at betale overførselsindkomster. Samlet set er der på beskæftigelsesområdet brugt 33 millioner kroner mindre end forudsat i budgettet. Det dækker blandt andet over, at 199 flygtninge og kontanthjælpsmodtagere er kommet i arbejde.

- Et tæt samarbejde mellem Middelfart Kommune og lokale virksomheder om at få kontanthjælpsmodtagere, forsikrede ledige og flygtninge i arbejde har været godt for kommunens økonomi, hedder det i en pressemeddelelse.

Få afvigelser

Johannes Lundsfryd glæder sig over flere ting.

- Jeg er også tilfreds med, at vi indhenter et efterslæb på anlægsområdet - blandt andet via de ekstraordinære investeringer på 25 millioner kroner som blev vedtaget i byrådet sidste år. Således er der investeret for godt 100 millioner kroner i anlæg i hele kommunen i 2017, siger Johannes Lundsfryd og tilføjer.- Endeligt er der brugt ret præcist det afsatte budget på velfærdsområderne. Der er kun et merforbrug på cirka fire millioner kroner ud af et budget på 2,2 milliarder kroner Dermed kan jeg også konstatere, at den service, byrådet har stillet borgerne i udsigt ved budgetlægningen, er leveret.

Regnskabet skal til behandling i byrådet 9. april.

Overskud på 43 millioner kroner i det kommunale regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce