Projekter med base i Middelfart Kommune stod i forreste linje, da Trefor uddelte værdipuljen

Nordvestfyn: Seks projekter fra Middelfart Kommune fik i går bevilget 1.067.000 kroner, da energiselskabet Trefor uddelte støtte til innovation og iværksætteri via sin såkaldte værdipulje.

I alt fik 23 projekter hovedsageligt fra Trekantsområdet tildelt 5.038.700 kroner.

MRN roboStacker A/S modtog den største check af alle fra Middelfart Kommune. Den lød på 450.000 kroner. Mogens Rosenvang, der er grundlægger af virksomheden var naturligt nok glad for den store bevilling.

- Det giver os større frihed til vores projekt, siger han.

Robotsamarbejde

MRN roboStacker A/S producerer robotter, og pengene fra Trefor skal bruges til et projekt, der får robotter til at samarbejde og gøre dem mere brugervenlige, så man ikke behøver en specialist for at sætte en produktion op. Hvis robotter samarbejder, kan man spare penge i industrien, da man kan bruge den menneskelige arbejdskraft andre steder, mens robotterne klarer en større del af arbejdet. Og her falder pengene på et tørt sted.

- I Danmark er vi langt fremme i skoene, når det kommer til robot-teknologi, men det er meget dyrt. Hvis vi ikke havde fået bevillingen, havde vi udsat det her projekt. Pengene giver os mulighed for at lave noget ekstra og skabe noget værdi for vores kunder, siger Mogens Rosenvang.

Netop værdi er det, som Trefor lægger vægt på, når værdipuljen skal uddeles. Men værdi kan være mange forskellige ting. Det behøver ikke nødvendigvis skabe job eller uddanne flere. Det kan også være menneskelig værdi, og det kan også ses på de meget forskellige projekter, der har modtaget penge.

Værdiskabende projekter

Ud over MRN roboStacker A/S modtog Clean Grøn Erhvervsvækst 447.000 kroner til deres projekt, der går ud på at fremme god energiadfærd på efterskoler. Clean modtog også 50.000 kroner til et projekt til at lave lokale energievents, der kan vejlede forbrugerne om energi. Projektet Past, af tre studerende fra SDU, modtog også 50.000 kroner. Past går ud på at finde et alternativ til antistoffer, fordi de produceres i laboratoriedyr og er langsommelige. Vesterdal Efterskole modtog ligeledes 50.000 kroner til deres projekt, Flexibilis, der er et undervisningsspil, der skal styrke elevernes kreativitet. Hjerteforeningen i Middelfart modtog 20.000 kroner til deres projekt, der går ud på at får førstehjælp på skoleskemaet fra 5. klasse i folkeskolerne.

  • Af: