Oprensning koster millioner


Oprensning koster millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORURENING:Kommunen opgiver kamp med Amtet - renser selv fire af tjæregrundene

NØRREAABY: Det bliver skatteborgerne i Nørre Aaby Kommune, der skal betale millionregningen for rense de tjæreforurenede grunde på Kløvermarken.

Kommunalbestyrelsen i Nørre Aaby Kommune besluttede i aftes, at nu skal de fire bebyggede forurenede grunde oprenses totalt. Udskiftningen af den tjæreforgiftede jord vil koste cirka 3,5 millioner kroner, anslår Fyns Amt, som repræsentanter fra kommunen var til møde med forleden. Og de dyre spade-stik en halv meter ned i jorden kommer Nørre Aaby Kommune selv til at stå for. På mødet gav Fyns Amt udtryk nemlig for, at de ikke vil betale mere end 820.000 kroner i bidrag til oprensningen. I erkendelse af, at det ikke vil føre til mere, besluttede en enig kommunalbestyrelse at opgive den stædige kamp med amtet om, hvem der skal betale regningen.

- Vi oprenser de fire byggegrunde. Vi kan ikke sidde tilbage og vente på at få mere ud af dem, sagde borgmester Hanne R. Christensen (V) på Kommunalbestyrelsesmødet.

Skuffelse over amtet

Lige siden der blev fundet asfaltrester af den amtslige Assensvej fra 1969, som blev sløjfet for 35 år siden, har Nørre Aaby Kommune kæmpet for, at få amtet til at betale for undersøgelser og oprensning. Men amtet har tidligere henholdt til, at det ifølge loven ikke kan betale, fordi det er mere end 20 år siden, det har været en amtsvej. Borg-mesteren lagde ikke skjul på skuffelsen over amtet.

- Jeg synes, det er urimeligt, at de ikke vil bidrage med mere, sagde hun og lovede, at kommunalbestyrelsen fortsat vil gøre, hvad den kan for at få amtet til at betale mere.

Ikke mindst fordi de 3,5 millioner kroner kun dækker rensningen af de fire bebyggede grunde. Skal de fire ubebyggede, forurenede grunde også renses, vil regningen lyde på mindst 2,5 millioner kroner oven i. Dette beløb kan sagtens blive højere, da forureningen på disse grunde ikke er afgrænset.

Hvad der skal ske med den øvrige del af udstykningen, tog Kommunalbestyrelsen ikke stilling til i går. Først efter et møde med ejerne af de el- og fjernvarmeledninger, der er blevet gravet i den forurenede jord, vil Kommunalbestyrelsen tage stilling til, om der skal ske en oprensning eller en indkapsling af forureningen, så den ikke udgør sundhedsfare.

Oprensning koster millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce