15 delecykler, der står ved Middelfart Station og på Strib Bådehavn, kan bookes via en app på mobiltelefonen.

Nordvestfyn: Fra slutningen af maj bliver det muligt at hoppe på en af de i første omgang 15 delecykler, som Middelfart Kommune har placeret to steder i kommunen.

Cyklerne stilles op ved begge indgange til Middelfart Station samt på Strib Bådehavn, og de kan bookes via en app på mobiltelefonen.

- Det her projekt forener to områder, som vi i Middelfart Kommune går rigtig meget op i, nemlig teknologisk udvikling og grøn omstilling som en del af Klimalaboratoriet (et af kommunens indsatsområder, der også inkluderer Klimabyen, red.), siger borgmester Steen Dahlstrøm (S) i en pressemeddelelse.

Lokale og turister skal downloade app'en Donkey Republic, som også kendes fra for eksempel København, hvis de vil gøre brug af tilbuddet. Via app'en booker man en af de 15 cykler.

- Man finder derefter den cykel, man har booket, låser den op, og så er cyklen tilgængelig, forklarer klimachef Morten Westergaard.

Man bruger app'en til at låsecyklen op, ligesom det er her, at betalingen foregår.

- Inden lejeperioden er afsluttet, er det vigtigt at levere cyklen tilbage til netop det sted, den er afhentet, tilføjer klimachefen om cykelprojektet, som skal løbe over de næste tre år.

Kommunen har allieret sig med Middelfart Cykler, som står for vedligeholdelsen af de tohjulede.

Sundhedsdag på Torvet

Delecyklerne bliver præsenteret fredag 19. maj, når Middelfart Kommune holder en sundhedsdag på Torvet fra klokken 12 til 17.30 med deltagelse af forskellige organisationer.

Fredag er også dagen, hvor cykelløbet Tour Parkinson bliver skudt i gang fra Hotel Sixtus. Det sker klokken 11.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
Regn- og spildevand: Assens kan lære af Middelfart

Regn- og spildevand: Assens kan lære af Middelfart

Byudvikling. Glimrende med debat om Kulturøplads.

Byudvikling. Glimrende med debat om Kulturøplads.

Krydset AC Hansens Allé og Kongebrovej lukkes i to måneder

Krydset AC Hansens Allé og Kongebrovej lukkes i to måneder