Op mod 10 tomme lokaler i Middelfart: Kvickly oplever rekordsommer og direktør ser en lysende fremtid

Ole Ebdrup Andreasen foreslår fire sommersøndage og gratis cykler til sejlerne for at styrke sommerhandlen: Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Op mod 10 tomme lokaler i Middelfart: Kvickly oplever rekordsommer og direktør ser en lysende fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Ebdrup Andreasen er fuld af optimisme efter en rekordsommer i sit varehus. Han tror på, at byens tomme butikslokaler nok skal blive fyldt. Og så deltager han på torsdagens gå-hjem-møde arrangeret af avisen og Brobygning Middelfart.

Middelfart: Synet af op til 10 tomme butikslokaler på en spadseretur gennem Middelfarts bymidte får ikke byens nye Kvickly-direktør Ole Ebdrup Andreasen til at hænge med næbbet. Han er nemlig fuld af optimisme efter en sommer, hvor hans varehus satte ny rekord og øgede omsætningen med næsten syv procent.

Ovenikøbet i en sommer, hvor kundestrømmen har været bremset af en lukket Lillebæltsbro (Den gamle Lillebæltsbro, red.), en opgravet gågade og Gl. Havn fyldt med byggematerialer i forbindelse med Klimabyen.

Ole Ebdrup Andreasen forsøger dog ikke at negligere alvoren i det faktum, at Middelfart lige nu er præget af tomme butiksvinduer på nogle af byens bedste adresser.

- Men jeg er sikker på, at hvis de handlende og kommunen står sammen og bevarer optimismen, så skal det nok lykkes at få dem fyldt, for det kan kun blive bedre fremover, siger Ole Ebdrup Andreasen og fortsætter:

- Middelfart er for alvor ved at slå sit navn fast som en populær turist- og handelsby. Det kan vi se på de mange udenbys kunder, som har handlet hos os denne sommer. Den nye lystbådehavn ved Kulturøen og autocamperpladsen har allerede givet ekstra handel i byen, det kan vi i hvert fald mærke. Og det bliver kun bedre fremover, når broen åbner, gågaden er færdig, der er ryddet op på Gl. Havn, den nye lystbådehavn bliver mere kendt blandt sejlerne, og Nissens byggeri på Kulgrunden omsider bliver realiseret. Der er med andre ord al mulig grund til at tro på fremtiden for Middelfart som en levende handelsby, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Fakta
Kom og vær med til at hjælpe butikslivet i Middelfart by, når Fyens Stiftstidendeog Melfar Posten i dag arrangerer gå-hjem-møde om butikslivet i samarbejde med paraplyorganisationen Brobygning Middelfart. Det foregår i Brobygning Middelfarts lokaler i Nygade 2, Middelfart, fra klokken 16.30 til 18. Det er en tyvstart af lokalerne, der ellers først bliver taget i brug efter en omgang maling. Brobygnings-direktør Lene Lawaetz giver en status på, hvilke initiativer paraplyorganisationen har i støbeskeen overfor butikslivet. Vej- og trafikchef Uffe Høybye fortæller om seneste nyt om renoveringen af gågaden. Brobygning Middelfart serverer lidt at drikke og snacks. Alle er velkomne.

Sommersøndage og lånecykler

Han mener, at Middelfart til næste år skal gøre en større indsats for at trække endnu flere turister til og dermed øge sommerhandlen. Han foreslår fire sommersøndage med åbne butikker, musik og andre aktiviteter i bymidten. Han foreslår gratis lånecykler til sejlerne, der lægger til i Middelfarts lystbådehavne, og han foreslår gratis lånecykler i Fredericia, så fæstningsbyens turister også slår et smut forbi Middelfart.

- Vi skal som handlende sætte os sammen med Brobygning Middelfart og lave en koordineret sommersatsning i 2020 og beslutte os for, at vi vil være en decideret turist-handelsby, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Han erkender dog, at de tomme butikslokaler ikke bliver fyldt af sig selv.

- Vi er nået til en tid, hvor butikslokalerne i Middelfart ikke kan bære de samme huslejer som tidligere. Men lavere huslejer gør det ikke alene. Vi skal som handlende bruge vores netværk og anbefale andre at åbne butik i Middelfart. Jeg tænker sagtens, at der kunne være behov for endnu en skobutik, en legetøjsbutik og flere brugskunst- og møbelbutikker i byen, siger Ole Ebdrup Andreasen, der også deltager i torsdagens fyraftensmøde i Nygade 2.

Op mod 10 tomme lokaler i Middelfart: Kvickly oplever rekordsommer og direktør ser en lysende fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce