Mandag eftermiddag udbrød der brand i fritidsklub Bjergbanken, og skaderne er så omfattende, at børn og ansatte ikke kan bruge fritidsklubben den nærmeste fremtid. Nu får de midlertidig ly i Ø-klubben.

Middelfart: Hold jer fra Bjergbanken i dag. Det var beskeden, som børn på skoler i Middelfart fik mandag eftermiddag, da de fik fri fra skole.

En kraftig brand var brudt ud i fritidshjemmet ved 14-tiden. Det kunne være gået gruelig galt, men de ansatte i fritidsordningen fik hurtigt ringet rundt til skoler i nærheden og advaret om, at børnene ikke skulle tage i fritidsklub den dag. Og heldigvis for det. Ingen børn nåede at møde op, og desuden slap alle ansatte uskadte ud.

Dagen derpå er de materielle skader dog omfattende. Ilden nåede til tagkonstruktionen, og brandmænd fra Trekant Brand måtte skære et stort hul i taget for at slukket ilden. Desuden er der røgskader og vandskader fra slukningsarbejdet.

Forældre og børn fik mandag aften beskeden, at Bjergbanken er så medtaget, at bygningen ikke er til at bruge af børn eller ansatte i flere måneder.

- Vi arbejder på at finde ud af, præcis hvor lang tid der er tale om. Det ved vi først, når Skadeservice har lavet deres undersøgelser, fortæller Grete Berggren, dagtilbuds- og skolechef i Middelfart Kommune.

Informationsmøde i næste uge

De omkring 49 børn, der i løbet af en uge bruger Bjergbanken, har nu fået mulighed for at benytte Ø-klubbens lokaler ved Lillebæltskolen.

- Vi har meldt ud til forældrene, at børnene allerede fra i eftermiddag (tirsdag, red.) vil have mulighed for at tage i Ø-klubben. Her vil det være Bjergbankens personale, som står og tager imod, fortæller Grete Berggren.

Klubben bliver i forvejen brugt af børn fra Lillebæltskolen, men skolen vil undersøge, om børnene skal fordeles anderledes i den tid, Bjergbanken er ubeboelig.

De berørte forældre og børn indkaldes af Bjergbanken til et informationsmøde onsdag den 30. august klokken 17.00-17.30 i Ø-klubben.

Fritidsklubben Bjergbanken bliver normalt benyttet af børn fra 4.-6. klasse. Om aftenen er der en klub, som ældre klassetrin kan komme i.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
11
Brand i fritidsklub: Ilden er slukket

Brand i fritidsklub: Ilden er slukket

Buskrydder slog gnister: Så stod fritidsklub i flammer

Buskrydder slog gnister: Så stod fritidsklub i flammer

11
Brand i fritidsklub: Ilden er slukket

Brand i fritidsklub: Ilden er slukket