Jette og Frede Kristiansen havde lige forladt deres hus på Møllebakken i Strib for at trille en tur til Fredericia, da et historisk uvejr buldrede ind over den lille by. Det lynede og bragede, og flere huse, lygtepæle og træer blev ramt. Værst gik det ud over Frede og Jettes hus, hvor flere vinduer blev smadret og taget delvist blæst af, da et stort lyn slog direkte ned i parrets soveværelse og gjorde det af med ægtesengen. Foto: Peter Leth-Larsen

Øredøvende drøn i Strib: Lynet slog ned på Møllebakken

  • Den 30. april blev det ellers fredelige Møllebakken i Strib forvandlet til noget, der lignede en krigszone.
  • Lynet flåede Jette og Frede Kristiansens hus fra hinanden, alt el blev brændt af, og alt disponibelt mandskab fra brandstationen stillede op. Der blev tilkaldt forstærkninger fra Fredericia, da lynet slog ned anden og tredje gang.
  • Her er historien om et ægtepar, der heldigvis var ude at køre, da lynet slog ned i deres dobbeltseng.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Kort fortalt
Kort før middag den 30. april rullede et voldsomt tordenvejr ind over Vestfyn. Særligt hårdt ramt var Strib, heriblandt to adresser på Møllebakken. Også det lokale vandværk var ramt at uvejret, og derfor var der ingen vand i hanerne.

Trekantområdets Brandvæsen rådede i timerne efter uvejret alle beboere på Møllebakken til at køre hjem og kigge til deres hus for at kigge efter, om også det var påvirket af nedslagene.

Lygtepæle og telefonskabe var også sprunget op, og mange huse på Møllebakken havde fået brændt deres fjernsyn af af det kraftige nedslag. Derfor kunne de ikke følge med i nyhederne i TV om aftenen, hvor Ib Jensen fortalte om nedslaget til landsdækkende medier.