Økonomien rammes af vejret


Økonomien rammes af vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVIGT: De danske sejlere har endnu ikke haft lyst til at tage båden i ferien for at se andre havne
MIDDELFART: Landmændene var tidligt ude med klager over en alt for tør sommer. De seneste fire uger må have tilfredsstillet deres tørst, men nu ser det til gengæld ikke alt for godt ud for Middelfart Marina.

Ikke fordi havnemester Preben Lindvig Hansen klager, men der er en femtedel eller helt nøjagtigt 20,1 procent færre gæstesejlere i lystbådehavnene set i forhold til samme tidpunkt sidste år.

- Det er især de danske sejlere og hollænderne, der svigter. Impulssejlerne ser vi ikke meget til, siger han.

I tal er det 831 både havnemesteren mangler i sit regnskab, men han tror stadig på, at der pludselig går panik i de danske sejlere, længere henne i sæsonen.

- Når det går op for dem, hvor lidt de i virkeligheden har fået sejlet, skal de ud på vandet, vurderer han.

De manglende sejlere betyder manglende indtægter til marinaen, og dermed er der risiko for, at planlagte investeringer og forbedringer må udskydes.

- For at forebygge tyverier fra vinterpladsen, har vi planer om at få sat en bom op ind til pladsen, men det kan godt være, det må udskydes, siger Preben Lindvig Hansen.

Den regelmæssige dykkerundersøgelse af bropælene kan ikke udsættes og skal foretages i det kommende år.

- Vi har dykkere nede hvert andet år for at se, hvilke pæle, der er ædt så meget op af pæleorm, at de skal skiftes. Vi er jo nødt til at vedligeholde broerne, hvis vi vil leje pladserne ud, siger havnemesteren.

Han fortæller, at det slet ikke er et nyt fænomen med pæleorm i Lillebælt.

I Chr. Behrendts bog om færgefart skrives, at færgemændene ved Middelfart i slutningen af 1700-tallet søgte om at måtte hæve taksterne, fordi de skulle vedligeholde de pæle ved færgelejerne, der var ædt op af pæleorm.

Der er i øjeblikket 461 pladser i marinaen, 44 i Kongebrohavnen samt et skiftende antal i Gl. Havn. Her kan antallet af gæster svinge fra ingen til så mange, at man næsten kan spadsere fra dæk til dæk over havnebassinet.

- Dertil kommer, at vi har lavet en aftale med Telka-marina om af føre tilsyn og kræve op en gang om dagen, siger Preben Lindvig Hansen.

Han frygter ikke konkurrence fra den nye marina. Det er to forskellige koncepter, og Middelfart Lystbådehavne har 244 sejlere på venteliste.

Økonomien rammes af vejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce