De borgere, der sidder i kørestol, vil opleve, at der også er tænkt på dem, når de møder op på det nye rådhus.

Middelfart: Når det nye rådhus i Middelfart bymidte slår dørene op til en normal hverdag for første gang tirsdag den 15. august, vil de borgere, der sidder i kørestol, opdage, at der også er tænkt på dem, når de møder op i huset.

Ifølge kommunens projektchef på byggeriet, Henrik Mott Frandsen, indeholder det nye rådhus således flere handicapvenlige faciliteter.

- Vi har som nummer to i landet et offentligt toilet med en personlift, så folk i kørestol kan betjene sig selv, fortæller han og påpeger, at man også i forhold til fotoboksen, hvor folk kan få taget billeder til nyt pas på rådhuset, har taget højde for, at folk i kørestol skal kunne benytte den.

- Der bliver også sat en plade op ved siden af borgerelevatoren, hvor folk i kørestol, som eventuelt ikke kan nå den almindelige knap til elevatoren, kan parere fodstøtten ind i, så elevatoren bestilles til én, forklarer projektchefen.

Derudover vil den nye velkomststander, der kommer til at stå i forhallen være handicapvenlig.

- Det bliver den i den forstand, at den både har en lav side og en høj side, så man uanset højde kan benytte sig af den, fortæller Henrik Mott Frandsen.

I starten vil man dog fortsat gøre brug af den gamle stander fra det gamle rådhus, da den nye stander ikke når at blive klar til åbningsdagen den 15. august, fordi den indeholder en ny teknologi, der blandt andet printer en vejviser ud til de fremmødte borgere, som melder deres ankomst ved at scanne deres sundhedskort på standeren.

  • Hansen_Anne_Vegeberg

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling - særlig på børn-, unge- og øvrige socialpolitiske områder.

Mere om emnet

Se alle
2
Nye tider i det nye rådhus

Nye tider i det nye rådhus

Se billederne fra det nye rådhus: Arbejdet fortsætter efter nøgleoverrækkelse

Se billederne fra det nye rådhus: Arbejdet fortsætter efter nøgleoverrækkelse

Ejby Rådhus bliver til ældre- og familieboliger

Ejby Rådhus bliver til ældre- og familieboliger