Nyt netværk skal hjælpe tilflyttere


Nyt netværk skal hjælpe tilflyttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En netværksgruppe for nye og potentielle borgere i kommunen stables på benene

Spørgsmålene flyver igennem luften, og der sludres på kryds og tværs - både på dansk og engelsk. Umiddelbart er der ikke de store fællestræk. Nogle er ægtepar, og andre er alene. Alderen spænder også vidt, og det er ikke dem alle, der bor inden for kommunegrænsen.

Ej heller er det dem alle, der ejer et dansk pas.

De har dog én ting til fælle: Et ønske om at blive klogere på Middelfart og skabe relationer. De er nemlig alle nye borgere i kommunen eller overvejer at blive det, og derfor er de mødt op i en ny netværksgruppe for tilflyttere, som kommunens bosætningskonsulent Anne Marie Klausen har stablet på benene for at optimere bosætningen.

- Det her handler om at få de nye borgere til at føle sig velkomne og sørge for, at de falder til. Det har nemlig stor betydning for, hvorvidt de ikke bare rejser igen. Men vi ved så også, at det er ufatteligt svært at falde til, hvis de ikke får en hjælpende hånd - især hvis de ikke kender et øje, og der kommer netværksgruppen ind, siger hun.

Hjælp til kontakt

Middelfart Kommune får i gennemsnit omkring 100 nye tilflyttere om måneden, hvoraf mange især kommer til, fordi de har fået job i trekantområdet eller i Odense, oplyser Anne Marie Klausen.

Inspireret af andre kommuner i området har hun derfor taget det første spadestik til at sikre en selvstændig netværksgruppe for de nye borgere.

- Der er mange tilbud i Middelfart Kommune, men hvis man er ny, kender man måske ikke til dem. Og selv hvis man gør, kan det være svært at tage skridtet ud i en forening eller fritidsklub alene. Det kan til gengæld være nemmere, hvis man har en bekendt med i hånden - og den kan man måske finde i den her netværksgruppe, siger Anne Marie Klausen.

Èn af dem, der er mødt op til de første møder i gruppen og kan bekræfte denne tese, er Aline Jespersen.

- Jeg har boet her i to år og kan virkelig godt lide danskerne. Men jeg synes, at det er svært at komme ind på dem. Måske er det fordi, jeg kommer fra Brasilien, hvor alle snakker med alle, og jeg derfor også har et større behov for at møde andre. Det ved jeg ikke. Men det har været en udfordring, og derfor er jeg interesseret i at være en del af den her netværksgruppe - også for at blive klogere på kulturen, siger Aline, der er dansk gift og mor til to.

Nyt netværk skal hjælpe tilflyttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce