Nyt kommunalt projekt: Gamle mursten genanvendes

Nedrivningen af missionshuset i Holse ved Brenderup er en del af Middelfart Kommunes ønske om at indstille sig til cirkulær økonomi. Projektet er støttet af penge fra landsbypuljen. Foto: Peter Leth-Larsen

Nyt kommunalt projekt: Gamle mursten genanvendes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med et nyt projekt er Middelfart Kommune med til at vise, at nedrivning går fint hånd i hånd med genanvendelse.

Holse: På Brovej i Holse nær Brenderup er et gammelt missionshus ved at blive revet ned, men ikke med hjælp af en bulldozer, for stenene skal genbruges. Projektet er støttet af Middelfart kommunes landsbypulje, og det er en del af kommunens omstilling til cirkulær økonomi, som i 2016 blev besluttet, skulle være en særlig indsats i kommunen.

Cirkulær økonomi handler ikke bare om genbrug, men om at ombruge. Det vil sige at tænke genbrug på andre måder og anskue alle materialer og alt affald som en ressource. Nedrivningen er et demonstrationsprojekt, som skal vise, hvordan man kan rive en bygning ned og samtidig genbruge materialerne.

Begejstret formand

Regitze Tilma, der er formand for Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune, ser frem til, at nedrivningen kan blive en del af den omstilling, kommunen ønsker.

- Det er meget spændende, at vi i Middelfart Kommune kan være med helt fremme i den vigtige omstilling til cirkulær økonomi, som både på landsplan og i EU fylder stadigt mere i debatten omkring de globale klimaudfordringer. Nedrivningen af missionshuset er på den måde med til at støtte en højere sag, og det er glædeligt, at vi netop i dette tilfælde med god samvittighed kan give huset en respektfuld og nænsom behandling, siger hun.

Nedrivningen af missionshuset er en ud af flere demonstrationsprojekter udvalgt af Middelfart Kommune, som skal være med til at give viden om affaldsstrømme og timeforbrug ved forskellige typer af nedrivningsopgaver. Den viden, projekterne giver, skal blandt andet bruges til uddannelse og påvisning af forretningsmodeller indenfor genanvendelse.

Middelfart Kommune og brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører ønsker at bruge missionshuset som demonstrationsprojekt, der sandsynligvis vil danne grundlag for en ny lovgivning på området, fortæller Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

Nyt kommunalt projekt: Gamle mursten genanvendes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce