Nyt boligprojekt ved stationen: Barfoed Group vil bygge nyt i Middelfart

Barfoed Group barsler med planer for et nyt boligbyggeri ved Middelfart Station. På billedet er det direktør Frederik Barfoed. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Nyt boligprojekt ved stationen: Barfoed Group vil bygge nyt i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barfoed Group, der ejer Middelfart Midtpunkt og dertilhørende matrikel beliggende lige ved jernbanestationen, går med boligplaner for området, som vil blive sendt i høring en gang i det nye år.

Middelfart: Det store græsareal, der på nuværende tidspunkt eksisterer ved Middelfart Station bag husrækken beliggende på sydsiden af Elmegade, står til at blive forvandlet til et boligområde, hvis det står til grundejeren Barfoed Group.

Således har et enigt Økonomiudvalg godkendt, at man igangsætter en lokalplanlægning for boliger på det 11851 kvadratmeter store areal på baggrund af et forslag til boligbyggeri på martriklen fra ejendomskoncernen.

Barfoed Group ønsker dog ikke at uddybe sine planer over for avisen, men oplyser blot i en mail:

- Jeg kan oplyse dig om, at vi har en positiv dialog med Middelfart Kommune om en mulig lokalplansproces. Herudover har vi ikke taget stilling til yderligere og vil ikke udtale os nærmere på nuværende tidspunkt, skriver Søren Aagaard Rasmussen, som er teknisk chef hos Barfoed Group.

Om Barfoed Group
Barfoed Group er en privatejet ejendomskoncern med hovedsæde i Odense, men den har boliger over hele landet.

På nuværende tidspunkt ejer den dog kun erhvervslejemål i Middelfart - nemlig Middelfart Midtpunkt ved Jernbanegade, hvor der er fysioterapeut, tandlægeklinik, parkeringspladser med mere.

Det er på selvsamme grund, hvor Middelfart Midtpunkt ligger, at koncernens nye boligprojekt skal opføres. 

Foreløbigt indebærer planen, at der bygges enten syv eller otte boligblokke svarende til 28 eller 32 boliger, og bebyggelsen vil ske i tre etager med fire boligenheder i hver blok.

Mindre lejligheder

Det tyder dog på, at boligerne vil være målrettet ældre, par eller unge mennesker. Det fremgår således af materialet, der er indsendt til kommunen fra Barfoed Group, at der er tale om 28 eller 32 mindre lejligheder i størrelsesorden 38-100 kvadratmeter. Dertil skal det nævnes, at det i sagsfremstillingen til Økonomiudvalget påpeges, at den gældende lokalplan for erhvervsområdet rummer muligheder for, at der "kan indrettes ældreboliger, ungdomsboliger eller lignende, såfremt bestemmelserne om støjgrænser for boliger kan overholdes."

Ifølge plan- og byggechef hos Middelfart Kommune, Jørgen Knudsen, i gangsættes der nu en proces, som skal ende med en offentlig høring. Der er dog visse elementer ved projektet, der skal rettes til inden:

- Forvaltningen forslår, at forslaget bliver revideret en anelse, men er egentlig godt tilfreds med det forslag, der ligger der, siger plan- og byggechefen, som vurderer, at udspillet til den nye lokalplan vil komme i høring til marts-april, hvis alt forløber smurt.

Forvaltningen lægger blandt andet op til, at støjmæssige forhold og indbliksgener mod parcelhuse i Elmegade skal beskrives nærmere i forslaget, ligesom parkeringsbehov skal gennemgås.

Nyt boligprojekt ved stationen: Barfoed Group vil bygge nyt i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce