Michael Nissen har revideret sit projekt og drømmer igen om boliger på Kulgrunden, efter han har droppet ankesag om marina-rettigheder

Middelfart: 14 dage før ejendomsudvikler Michael Nissen og investor Pia Schmidt Pedersen skulle være mødtes i landsretten til en fornyet kamp om marinarettighederne ved Kulgrunden, har parterne indgået forlig.

Det betyder, at Pia Schmidt Pedersen og hendes forretningspartner Ove Knudsen går i gang med marinabyggeriet til sommer og regner med at have de 50 bådpladser klar næste år.

Marinaens endelige udformning afhænger af Michael Nissen. Han er nemlig samtidig med forliget klar med et revideret byggeprojekt, som han håber omsider vil bane vej for et politisk ja til boliger på Kulgrunden.

Det er mindre end et år siden politikerne sidst sagde nej til boliger på grunden, som i lokalplanen er udlagt til butikker og kontorer.

Politikernes vægtigste argument har hver gang været, at de ikke vil risikere at bremse udviklingen på den nærliggende industrihavn og ITW med de støjgrænser, boliger på Kulgrunden vil skabe.

Ifølge Michael Nissen var støj dog ikke tungen på vægtskålen, da politikerne sidste år sagde nej til 11.000 kvadratmeter boliger vinkelret på Havnegade og en marina gravet ind i Kulgrunden parallelt med byggeriet.

- Politikerne hæftede sig ved, at vi havde overskredet byggefeltet med 15 meter mod vandsiden og opererede med en bebyggelsesprocent på 83 mod de 70, vi havde fået lov til ved "De fire skibe" (Nissens tidligere byggeprojekt med kontorer og butikker, red.). Samtidig var de utilfredse med boligblokke i ni etager, når lokalplanen kun giver lov til fem, forklarer Michael Nissen.

Han fortæller, at det nye projekt er tilrettet på alle tre punkter. Det betyder, at han nu vil bygge 8.500 etagemeter i gennemsnitlig fem etagers højde startende med syv-otte etager ved Nytorv faldende til tre-fire for enden af marianen ud mod vandet.

Projektet forventes at løbe op i 250 millioner kroner.

Pengene er klar

- Jeg har finansieringen på plads og kan gå i gang uanset om, der er solgt en eneste lejlighed på forhånd. Og jeg er virkelig optimist denne gang, siger Michael Nissen.

Men hvad får dig til at tro, at politikerne vil give dig lov til boliger nu, når du har fået nej så mange gange tidligere?

- Jeg kan ikke se, hvordan de skal kunne sige nej. Selvfølgelig er der en lokalplan, der skal laves om, men verden ændrer sig, og kommunen og lokale investorer bygger boliger i 34 meters højde lige ved siden af, ITW har vist sig positive på vores forespørgsler, og i sidste afslag fra kommunen fik vi faktisk ros for, at have løst støjproblematikken i op til tre etager ind til ADP. Og idéen er nu, at lade byggeriet falde til tre etager ude ved ADP's mest travle område. Det vil yderligere øge skattegrundlaget i kommunen med 70 ekstra sydvestvendte udsigtsboliger ved havnen, siger Michael Nissen, der ikke har noget reelt alternativ liggende i skuffen, hvis det bliver til endnu et nej til boliger.

- Det har vist sig nærmest umuligt at udleje kontor- og butiksarealerne i De fire skibe, så det er ikke realistisk længere, boliger på grunden er den eneste løsning, siger Michael Nissen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.