Nyt bibliotek: Laboratorium skal lære borgere om teknologi

Nørre Aaby Bibliotek står klar 3. april. Til den tid vil det også indeholde et teknologisk læringslaboratorium. Foto: Middelfart Kommune

Nyt bibliotek: Laboratorium skal lære borgere om teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden længe åbner det nye bibliotek i Nørre Aaby, og som noget nyt kommer der et teknologisk læringslaboratorium i det nye bibliotek - til glæde for både skoleelever og ældre borgere.

Nørre Aaby: Når der 3. april åbnes for Nørre Aabys nye bibliotek er det ikke kun litterære klassikere og børnebøger, der er inde for bibliotekets døre. Den moderne teknologi flytter med ind på biblioteket i form af et såkaldt læringslaboratorium.

- Der vil være et eksperimenterende miljø, hvor man blandt andet kan prøve kræfter med 3D-print og tegnemaskiner. Læringslaboratoriet er henvendt alle, og vi har forsøgt at lytte til borgere og skolebørn for at høre, hvad de har lyst til at arbejde med, siger Charlotte Pedersen, der er kultur- og biblioteksleder.

Ud over hvis man skal bruge nogle specielle, dyre materialer, er det gratis at bruge det nye læringslaboratorium. Man skal bare huske at booke en tid. Det er også planen, at der i fremtiden skal komme workshopper om blandt andet kodning, og Charlotte Pedersen håber, at alle aldre kan få noget ud af de nye og eksperimenterende teknologirammer.

- Det er tanken, at det skal være et sted, hvor man kan stifte bekendtskab med teknologi. Vores håb er, at voksne og børn får indsigt i, hvad teknologi kan, og at det kan være hjælp til selvhjælp med teknologi.

Nørre Aabys nye bibliotek
I Nørre Aaby laves det gamle rådhus om til bibliotek. Biblioteket og det nye teknologiske læringslaboratorium kommer til at ligge på Østergade 21 i Nørre Aaby og åbner 3. april.

Inden da skal der flyttes reoler og bøger fra de gamle til de nye bygninger. Mandag 26. februar begynder bibliotekets personale at pakke bøgerne ned, men de bøger, der ikke er pakket endnu, kan stadig lånes, og biblioteket vil være åbent for selvbetjening.

Fredag 9. marts er sidste åbningsdag på Østergade 19, hvorefter biblioteket holder lukket fra 10. marts til og med 2. april. Da biblioteket holder lukket, bliver lånetiden ekstra lang. Derfor skal det, der lånes nu, først afleveres, når det nye bibliotek åbner.

Alternative løsninger

Det nye læringslaboratorium er udviklet af biblioteket i samarbejde med Nørre Aaby Skole, og skoleleder Martin Falk ser frem til de teknologiske muligheder, som de nye faciliteter giver.

- Det giver os en mulighed for at arbejde med teknologier, som vi ikke nødvendigvis har på skolen, og så vil det gøre, at eleverne kan arbejde innovativt med teknologien, siger han.

Udgangspunktet er, at eleverne i mellemtrinnet og overbygningen skal starte med at benytte laboratoriet, men Martin Falk vil ikke udelukke, at det kan blive en del af indskolingen.

- Det handler om at få fat i barnet så tidligt som muligt, når det kommer til at tænke innovativt. Først og fremmest gør det eleverne motiveret til at arbejde med nye teknikker. Vi sidder og arbejder med fremtidens direktører i Danmark og dem, der skal tage over og bringe samfundet videre. Laboratoriet giver dem evnerne til at tænke alternative løsninger og en lyst til at gå den vej, siger han.

Samlingspunkt for læring

Biblioteket og skolen i Nørre Aaby har ikke stået helt alene med etableringen af læringslaboratoriet. Middelfart kommune har givet penge til etableringen af læringslaboratium på Nørre Aaby Bibliotek og Vestre Skole i Middelfart. Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd ser positiv på den rolle det nye bibliotek og læringslaboratoriet kan få i Nørre Aaby.

- De nye omgivelser skal være med til at bygge bro imellem skole og bibliotek. Nørre Aaby får nu et samlingssted og en stærk fælles platform for formidlingen af kultur, viden og læring. Her kan alle byens borgere mødes og bruge biblioteket, som de er vant til og samtidig få mulighed for at være klogere på og eksperimentere med de mange nye teknologier, vi har i dag, siger han i en pressemeddelelse.

Nyt bibliotek: Laboratorium skal lære borgere om teknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce