Kommunens projektchef Henrik Mott Frandsen betegner forholdene som uholdbare og lover efter krisemøde med 5E Byg og Ditte Storm fra trafik- og vejafdeling mere klarhed over, hvornår der er lukket for gennemkørsel.

Middelfart: Afviklingen af trafikken i bymidten har været den måske største udfordring under opførelsen af Middelfarts nye bycenter og rådhus. I øjeblikket er der en livlig trafik med lastbiler, som sætter en prop i, når de ankommer med altaner, som skal hejses op til lejlighederne. Ekstraordinære opgravninger til nye ledningsføringer skaber andre forhindringer for bilisterne. Og så tungt glider trafikken i øjeblikket, at kommunens projektleder torsdag formiddag bad om et møde med 5E Byg og Ditte Storm fra kommunens vejafdeling.

- Du må godt kalde det et krisemøde, for det er uholdbart, at vi ikke kan melde mere klart og præcist ud, hvornår der er fri passage og hvornår, folk skal køre uden om. Og byggeleder Sune Hansen fra 5E Byg og Ditte storm har nu lovet hurtigst muligt at udfærdige en præcis plan for, hvordan trafikafviklingen kan lettes, fortæller Henrik Mott Frandsen.

Uvist hvornår

Han vil ikke love, hvornår planen er klar.

- Vi forsøger at få flyttet rækkefølgen på nogle arbejdsopgaver, så Østergade i vidste muligt omfang vil være åbent, når vi bliver tvunget til at lukke Havnegade og Ny Kappelsbjergvej. Men der er utrolig mange ting, der skal gå op, så det er et større puslespil at lægge, fortæller Henrik Mott og føjer til, at man vil optimere skiltningen i Havnegade og Østergade, så folk ikke kan være i tvivl om der er fri passage eller ej.

Han understreger, at der fortsat vil være nogle perioder frem til, byggeriet står klar den 17. juli, hvor det bliver nødvendigt at lukke Ny Kappelsbjergvej for gennemkørende trafik.

- Og selv om vi gør alt for at få lastbilerne til at flytte sig, når de parkerer ulovligt ved byggeriet for at læsse materialer af og dermed bremser trafikken, så kan vi aldrig helt eliminere problemet, siger Henrik Mott Frandsen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.