Ny placering: Tung krabat flyttet

Sådan ser den ud, den en ton tunge skulptur, der nu står på Middelfart Rådhus. Privatfoto

Ny placering: Tung krabat flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturen Syv Sind, der har stået på det gamle rådhus i Ejby og vejrer et ton, kan fremover opleves på Middelfart Rådhus.

Nordvestfyn: Et flyttefirma, der er specialiseret i at flytte kunst, var rekvireret, da en tung krabat for få dage siden blev flyttet fra det gamle rådhus i Ejby til Middelfart Rådhus.

Nærmere bestemt skulpturen Syv Sind, som kunstneren Erland Knudssøn Madsen står bag. Som man kan se på billedet, er det ikke et kunstværk, man lige tager under armen, idet værket vejrer omkring et ton. Da rådhuset i Ejby nu næsten er ryddet og skal bygges om til nye lejligheder, giver det god mening at flytte Syv Sind et andet sted hen.

På et lidt mere overordnet plan er der ligeledes fornuft i, at kunstværket fremover kan opleves på det nye rådhus, da det med til den overordnede strategi for benyttelse af rådhuset også hører at bringe kunsten aktivt i spil. Og gerne med kunst, der har en historie, så følelsen af ejerskab og tilhørsforhold til stedet styrkes.

Glad kunst-kender

Formand for Statens Kunstfonds legatudvalg for billedkunst Søren Taaning glæde sig over, at Syv Sind også fremover får en fremtrædende placering til glæde for borgerne:

- Det er altid positivt, når kunstværker bliver så meget en del af vores hverdag, at vi ønsker at tage dem med, når vi flytter. For mig bekræfter det, at kunsten netop er med til at skabe identitet og forankring. Samtidig vil et værk få nyt liv i nye omgivelser, og her er jeg sikker på at den kantede granit i Knudssøns skulptur vil spille godt sammen med Henning Larsens nye bygning, siger han.

Ny placering: Tung krabat flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce