Torben Nielsen har taget over efter Anton Petersen som formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling. Han går også efter en plads i byrådet.

Nordvestfyn: Da Anton Petersen gik af som formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Middelfart Kommune ved den seneste generalforsamling, blev han afløst af Torben Nielsen.

Han fik ikke blot medlemmernes opbakning som formand. Han blevet også valgt ind som nummer to på partiets liste til kommunalvalget i november.

Den 57-årige kørelærer begyndte dog sin politiske karriere et helt andet sted.

- Da jeg blev 18 år i 1977, meldte jeg med i Centrumdemokraterne. Men da Pia Kjærsgaard stiftede Danske Folkeparti, skiftede jeg, siger Torben Nielsen, der forklarer, at hans politiske synspunkter havde ændret sig igennem årene.

Hans karriere i Dansk Folkeparti har været længe undervejs. Han fortæller, at han altid har deltaget i generalforsaminger, men har ikke haft tid til at deltage aktivt på grund af fritidsbeskæftigelse inden for sport.

Men da han skruede ned dem for, kastede han sig over den politiske del, og ved generalforsamlingen i fjor blev han valgt som næstformand. Så det lå i kortene, at han skulle tage over efter Anton Petersen, der havde haft formandskasketten på i 14 år.

Vil synliggøre DF lokalt

Nu har de to byttet roller.

- Måske var det tiden til at få synliggjort partiet på en anden måde, samtidig med jeg stadig kunne trække på Anton. Jeg fik ham til at blive som næstformand i et år, så der kan blive en glidende overgang, og jeg kan drage nytte af den kæmpe erfaring, han har, siger Torben Nielsen, der også meldte sig som kandidat til kommunalvalget.

- Hvis vi ser på opstillingslisterne, er vi ikke dem, der har haft flerst navne på, så det er et spørgsmål om også at synliggøre os på det felt, siger den nye formand, som fik flest stemmer på opstillingsmødet, da Anni Tyrresrup allerede blev valgt som spidskandidat ved generalforsamlingen i 2016.

- Medlemmerne har valgt mig som nummer to, og det, føler jeg, er meget glædeligt, siger Torben Nielsen.

I de seneste tre år har han drevet køreskolen Torben Trafik, der har hold i både Middelfart og Odense, efter en karriere i DSB og Arriva, hvor han tog sig af planlægning.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist og jourhavende på Fyens.dk.