Ny lokalplan eller 300 boliger i Teglgårdspark


Ny lokalplan eller 300 boliger i Teglgårdspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYGGERI: Det er ikke af økonomiske grunde, Uhrenholt vil bygge højt

MIDDELFART: - Min første tanke med byggeri på arealerne i Teglgårdsparken ned mod Fænøsund var at bygge i stil med lejeboligerne på den tidligere varmecentral, sagde direktør Frank Uhrenholt på borgermødet tirsdag.

Han blandede sig i debatten efter at flere i forsamlingen havde spurgt, om kommunen lader sig planlægning styre af hans økonomi.

- Hvis jeg udelukkende skulle bygge efter økonomi, blev det den slags byggeri, for det er der penge i. De er ikke dyre at bygge, og så kunne jeg have bygget 300 boliger. I det præsenterede projket bliver der kun plads til 268, fordi arkitekten vil bibeholde det åbne præg, sagde Frank Uhrenholt.

Det var efter renoveringen af F. Uhrenholt Holdings hovedkontor i Teglgårdsparken, at arkitekt Finn Larsen fra Exners Tegnestue i Århus overbeviste Frank Uhrenholt om, at han ikke kunne være bekendt at efterlade et sådant byggeri i den unikke park.

Finn Larsen ville have åbenhed og et byggeri, der respekterer det eksisterende.

- Jeg blev faktisk begejstret for tanken, og jo flere gange, jeg ser modellen, des mere glad bliver jeg for den, sagde han.

En ny lokalplan for området, der giver mulighed for det arkitekttegnede byggeri, kan tidligst vedtages endeligt til næste forår.

Hvor tidligt derefter, byggeriet går i gang, afhænger af interessen for at bo der, men den fejler tilsyneladende ikke noget.

- På nuværende tidspunkt er 51 personer skrevet op til en bolig, og de er endda villige til at betale et depositum allerede nu inden projketet er tegnet færdigt, oplyste Frank Uhrenholt.

Og som det ser ud, bliver det ikke 268 familier, der flytter til området, for langt de fleste ønsker mere end 100 kvadratmeter.

- 268 lejligheder på 100 kvadratmeter er blot et tal, vi har valgt, at gå ud fra, siger Uhrenholt.

Frygten for, at boligerne kun er for udenbys velhavere, kunne han mane i jorden. To tredjedele af henvendelserne kommer fra lokalområdet.

Bygherren blev tillige spurgt, hvad han vil gøre, hvis der ikke laves en ny lokalplan.

- Så bliver der bygget 300 boliger efter min oprindelige plan, men jeg synes ikke, det vil blive flot. Derimod synes jeg, Exners projekt er det flotteste, der er set i Middelfart.

Ny lokalplan eller 300 boliger i Teglgårdspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce