Og nu bliver den til virkelighed for den 47-årige srilankaner Bruno Velhanayagam, der 15. oktober åbner sin egen guldsmedeforretning i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: Søndag den 15. oktober bliver en god dag for Nørre Aaby. Det er nemlig dagen, hvor der både kommer nyt liv i den tidligere blomsterforretning i Østergade 10 og hvor én af byens borgere får en gammel drøm opfyldt, når han åbner forretningen Guldsmed Bruno.

- Jeg har tænkt på det i flere år, og det var efterhånden ved at være høje tid, hvis jeg skulle nå det, inden jeg blev for gammel, fortæller 47-årige Bruno Velhanayagam, der kom til Danmark med sin far og mor samt to brødre for 19 år siden.

Selv om vi vil have et flot udvalg af smykker til både unge og ældre i butikken, så er det på værkstedet, jeg skal tjene de fleste penge. Som faglært guldsmed kan jeg designe smykker efter folks ønsker, jeg kan smelte deres gamle guld- og sølvsmykker om og skabe nye smykker af dem.

 

I mere end 15 år har han sammen med sin hustru og parrets to drenge boet i Nørre Aaby, hvor hans bror, Brito Devaraj, i mange år har drevet Nørre Aaby Radio og TV. Så tilværelsen som selvstændig er ikke fremmede for Bruno Velhanayagam, som også har en anden bror, der arbejder som ingeniør i Odense.

Begge brødre har hjulpet ham med indretningen af Guldsmed Bruno.

Fra jobtræning til selvstændig

Bruno Velhanayagam lagde ud med lidt grovere værktøjer, inden han i 2011 blev uddannet guldsmed på Bent Larsens guldsmedeværksted i Husby.

Hans første job i Danmark var som specialarbejder hos daværende GJ Paint i Ejby, hvor han dog blev fyret på grund af manglende ordrer. Et svejsekursus hos AMU Fyn gav ham bagefter arbejde hos Dinex i Middelfart.

Men et ødelagt knæ under en volleykamp satte en stopper for livet som svejser, og daværende Nørre Aaby Kommune hjalp ham i stedet med at komme i jobpraktik hos Bent Larsen.

Det gjorde Bruno Velhanayagam så godt, at han endte med at komme i lære som guldsmed, og han har arbejdet hos Bent Larsen, indtil han sagde op med virkning fra 1. oktober i år, fordi han ville åbne sin egen guldsmedeforretning.

Værksted og forretning

Men hvis nogle skulle tvivle på, at man kan leve at af sælge smykker i Nørre Aaby, så forstår Bruno Velhanayagam dem godt.

- Selv om vi vil have et flot udvalg af smykker til både unge og ældre i butikken, så er det på værkstedet, jeg skal tjene de fleste penge. Som faglært guldsmed kan jeg designe smykker efter folks ønsker, jeg kan smelte deres gamle guld- og sølvsmykker om og skabe nye smykker af dem. Jeg har også smykker, jeg selv har designet, og som folk kan bygge videre på ved at tilkøbe diamanter og andre ædelstene, forklarer Nørre Aabys nye guldsmed.

Hos Bent Larsen har Bruno Velhanayagam lavet mange smykker på bestilling til andre guldsmedeforretninger herhjemme. Hans håb er også som selvstændig at kunne løse opgaver for sine kolleger.

- Jeg har også en aftale med Bent om, at jeg stadig skal lave noget for ham, så jeg er fuld af fortrøstning, siger Bruno Velhanayagam, der får hjælp af sin hustru i butikken, når hun ikke er på job som social- og sundhedshjælper.

- Men vi har indrettet værkstedet med vinduer ind til butikslokalet, så jeg både kan passe værksted og butik på samme tid, fortæller Bruno Velhanayagam, der har tænkt sig at følge åbningstiderne hos det øvrige butiksliv i Nørre Aaby.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
Nørre Aaby: Udsigt til endnu mere liv i Østergade

Nørre Aaby: Udsigt til endnu mere liv i Østergade