Ny efterskole åbner dørene


Ny efterskole åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den rytmiske efterskole i Båring håber på 80 elever til sit første skoleår efter sommerferien

BÅRING: - Pyha, er den bordplade lavet af massivt egetræ? Nu må du ikke skubbe, jeg vil meget nødigt falde ned ad den her trappe.

Jens Horn træder forsigtigt et trin baglæns og planter foden solidt på det næste flisebelagte trappetrin, mens han holder fast i sin ende af det lange bord. Det skal slæbes ned fra førstesalen, ud i en trailer og køres væk.

De har travlt på Båring Banke. Der skal ryddes op og gøres rent i det store bygningskompleks, som tidligere hed Baaring Højskole - indtil den drejede nøglen om i det tidlige forår.

Nu skal der være efterskole i de gule murstensbygninger på toppen af banken. På søndag - på Efterskolernes Dag - slår Den rytmiske efterskole i Båring for første gang dørene op for offentligheden. Og det skal helst myldre ind med forældre og kommende elever.

Situationen er lidt speciel. Efterskolen har allerede købt bygningerne - men ikke betalt en krone. Den har en plan for undervisningen - men ingen lærere. Den har en godkendelse som efterskole fra ministeriet - men ingen elever.

For sådan set eksisterer efterskolen ikke endnu.

Skæringsdato 1. april

Den rytmiske efterskole i Båring opstod som en idé på ruinerne af den konkursramte Båring Højskole. Siden er idéen vokset til et konkret projekt, som hårdtarbejdende ildsjæle nu er i gang med at realisere. Skæringsdatoen hedder 1. april. Her skal det vise sig, om der er tilstrækkeligt med tilmeldte elever til, at Den rytmiske efterskole i Båring kan tage hul på sit allerførste skoleår den 9. august næste år.

- Hvis jeg til den tid kan se, at der slet ikke er behov for efterskolen, trækker jeg og bestyrelsen stikket, før andre gør det. Men hvis vi først kommer i gang, tror jeg på det. Der er jo ventelister allevegne, siger Jens Horn, der er projektkoordinator og kommende forstander.

Som konservatorieuddannet guitarist og freelance kapelmester gennem 10 år har han musikken inde under huden. Men også efterskolelivet - han har været efterskolelærer i både Aalborg og Støvring og forstander i Ollerup.

Målet i Båring er 80 elever det første år og 110 det næste. Et passende antal, mener Jens Horn.

- 110 giver fem klasser med 22 elever i hver. Så skal klassekvotienten ikke højere op. Jeg tror på, at der er en afgørende forskel på, om der er 22 eller 28 elever i en klasse, siger han, mens han viser rundt i de store bygninger.

Musikalske unge

Endnu er rummene ikke indrettet, men planerne ligger klar: Her skal være samspilslokale, her skal være sanglokale, her skal være lydstudie ... og så videre.

For som navnet antyder, er det de musikalske unge, Den rytmiske efterskole i Båring satser på.

Tre musiklinjer er planlagt - en rytmisk, en klassisk og en sanglinje. Og naturligvis skal eleverne også gennem de boglige fag, så de kan gå til 9. og 10. klasses eksamen.

Men lige nu handler det om at gøre klar til at præsentere den nye efterskole på søndag. Og naturligvis bliver det med musikalsk underholdning.

- Vi har jo ingen elever selv, så vi har allieret os med nogle tidligere efterskoleelever, der vil vise rundt og fortælle om, hvordan det er at gå på efterskole, fortæller Jens Horn, der efter rundvisningen får travlt med at hjælpe i den lille atriumgård, som Kirsten Marie Sand er ved at gøre pæn.

Er der tilstrækkeligt med elever til april, skal den nye efterskole lægge 12 millioner kroner for bygningerne til Merkur Bank, der har købt de øvrige kreditorer ud af Baaring Højskoles konkursbo.

Ny efterskole åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce