Ny bydel på Fredericia Havn


Ny bydel på Fredericia Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kemira-grunden bliver til boliger og erhverv

FREDERICIA: Udsigten til Fredericias østlige havne-område fra Middelfart og Strib vil i løbet af en kort årrække blive ændret markant.

Det sker, når den såkaldte Kemira-grund inden for de næste år forvandles til en hel ny bydel med en blanding af boliger, erhverv og kultur-tilbud.

Det nye byområde bliver på cirka 20 hektar og forventes at kunne rumme omkring 1000 boliger og skaffe 2800 nye arbejdspladser til byen inden for de næste 25 år.

Efter de aftaler, der er indgået mellem Fredericia Kommune og Realdania, der ejer grunden, forventes de første dele af arealet at kunne tages i brug allerede om tre-fire år.

"Udviklingen af den nye bydel varetages af et nyt selskab, der stiftes om kort tid, og som får navnet FredericiaC. Fredericia Kommune ejer 25 procent af selskabet og Realdanias datterselskab, Realdania Arealudvikling, 75 procent. Havnearealet og Kemira-grunden er købt af Realdania for godt 300 millioner kroner", hedder det i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

- Dette projekt vil blive én af flere katalysatorer for Trekantområdets udvikling. Der er nu åbnet mulighed for at gennemføre et af de mest fremsynede byudviklingsprojekter i Danmark i nyere tid, siger Fredericias borgmester Uffe Steiner Jessen (S) i samme skrivelse.

Ny bydel på Fredericia Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce