Middelfart: Det har i den grad knebet med stabiliteten på Fænøsund Friskole, siden bestyrelsen for fem år siden valgte at skille sig af med lederen gennem 13 år Stig Mikkelsen.

Og nu er der igen ballade på skolen, der mandag måtte ud i en ekstraordinær generalforsamling, hvor skolens bestyrelse blev afløst af en ny.

Efter hvad Stiftstidende erfarer, handler det som ofte før på skolen om uenighed mellem bestyrelse og leder. Denne gang skulle det være udgifter i 2014-regnskabet på tilsammen en halv million kroner, parterne strides om. Der er dog ikke tale om, at lederen har taget af kassen, så vidt avisen er orienteret.

Souschef Tabita Jensen har under konflikten de sidste to-tre uger overtaget hovedparten af Dorte Rud Jagers daglige arbejdsopgaver.

Den afgåede bestyrelsesformand Bo Blankholm har ingen kommentarer.

Hans afløser Lars Blomstrøm siger heller ikke meget:

Afvigelser i regnskabet

- Det er korrekt, at bestyrelsen har trukket sig på grund af nogle afvigelser i regnskabet. Men der er ikke foregået noget ulovligt, og Dorte er stadig ansat. Nu skal den nye bestyrelse have tid til at sætte sig ind i tallene, og så skal vi have en dialog med skolens leder.

- Jeg arbejder hjemmefra i øjeblikket, men forventer da at fortsætte som leder på skolen og ser frem til et godt samarbejde med den nye bestyrelse, siger Dorte Rud Jager og afviser at fortælle, hvilke poster i regnskabet, konflikten bunder i. Hun er skolens fjerde leder siden Stig Mikkelsen.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.