Nu letter kirken på hatten

Præst Jens Christian Rothmann og formanden for menighedsrådet, Janne Bay, glæder sig, til Ejby Kirke er blevet frisket op.
Foto: Hans Østergaard

Nu letter kirken på hatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltrængt renovering af Ejby Kirke afslører nye skavanker. Nyt tag til to millioner kroner

EJBY: Den har godt af sommerluften, som i øjeblikket har frit svæv ned mellem spærrene i det åbne kirketårn.

For Ejby Kirke vånder sig små 170 år efter skibets opførelse.

Arbejdet på kirken handler lige nu om at få udskiftet taget og dele af spærrene - et projekt, som løber op i to millioner kroner, og som er bevilget af provsten - men selv om det naturligvis er glædeligt for menighedsrådet, at renoveringen langt om længe er kommet i gang, så vækker det panderynker, fordi der hele tiden dukker nye skavanker op, efterhånden som arbejdet skrider frem.

- Kirken hænger. Det kan vi ikke komme uden om. Det er en forholdsvis ny kirke i forhold til mange andre rundt om i landskabet, og det er et problem, for kvaliteten er ikke så god som hos kirke-rum fra 1100-tallet, fortæller Jens Christian Rothmann, der er præst i kirken.

Problemet er især dele af træværket, som har lidt under et hullet tag og skal udskiftes.

- Men dukker der flere ting op undervejs, må vi bare have dem ordnet. Vi kan jo ikke stoppe nu, siger Janne Bay, der er formand for menighedsrådet.
Henrik Pedersen og Claus Christensen i færd med det forberedende arbejde på toppen af kirketårnet i Ejby. Inden 1. august er der nyt tag på kirken.
Henrik Pedersen og Claus Christensen i færd med det forberedende arbejde på toppen af kirketårnet i Ejby. Inden 1. august er der nyt tag på kirken.
Foto: Hans Østergaard

Syv års ventetid

Den seneste renovering af Ejby Kirke blev lavet i 1930'erne, og problemer med fugt og svamp i selve kirkerummet har trængt sig på i årevis.

Det er syv år siden, menighedsrådet i Ejby begyndte at arbejde for en renovering.

- Men det er en lang proces, fordi den slags sager skal gennem stiftet, Kirkeministeriet og Nationalmuseet. Vi ville gerne have været i gang langt tidligere, siger Janne Bay, der har siddet i menighedsrådet i 20 år.

Hun fortæller, at det stort set er på plads, at håndværkerne kan fortsætte inden døre, når den udvendige renovering er afsluttet omkring 1. august.

- Det løber op i fire millioner kroner ekstra. Men det er jo penge, som vi låner af stiftet og betaler tilbage over 15 år. Det er ikke noget, kirkegængerne kommer til at mærke til, siger Janne Bay.

- Vi har et gennemarbejdet projekt klar for, hvordan kirken skal se ud indeni, og det projekt har vi fået ros for af alle de myndigheder, der har skullet kigge med, siger Janne Bay.

Drøm om altertavle

I kirkerummet kan man følge de røde plamager rundt langs væggene. Det er svamp, forklarer Jens Christian Rothmann.

Drømmen er ny maling på såvel vægge som kirkestole - og skulle der dukke en rig onkel op, så kunne menighedsrådet såmænd også godt tænke sig en ny altertavle til afløsning for den, der blev sat op i 1930'erne efter den seneste renovering.

Når arbejdet er færdigt, skal Ejby Kirke i øvrigt også kalkes udvendigt.

Nu letter kirken på hatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce